divendres, 23 de juliol del 2021

JaDeLuCar

divendres, 16 de juliol. Mare de Déu del Carme
JADELU. Plaça Josep Corell Vicente, 1. Foios - 637 795 389
Ja sabeu que poc aficionada sóc a aquests acrònims tan originals (Javier Mollà, a la cuina + Desirée + Lupe Villar), però aquest restaurant ens agrada perquè està al poble (no el meu, sinó de la família política) i s'hi menja bé; avui la nostra Carmen no serà l'única que pagarà el sopar...

Comencem amb unes cervesetes i aigua; després compartim uns platerets.


Sépia a baixa temperatura amb maionesa de llima verda







Usuzukuri de vieira

Creïlles braves fumades




Verdura en tempura melosa









Laberinto de Cidonia Godello 2020
DO Monterrei
100% Godello
13,5% vol
[Aprox. 9 € Grauonline]
Fruita blanca, herba, punt mineral; agradable.

La «Cara» de Mart és una estructura distintiva de la superfície del planeta Mart ubicada al laberint de Cidonia, que segons algunes persones sembla un rostre humà. Estudio MABA (pareidolia: il·lusió consistent a percebre de forma clara un estímul sensorial vague, generalment una imatge o un so, i atribuir-li un significat)
Parpatana de tonyina roja de Cadis (x 2). 
La parpatana és la part que divideix la ventresca del cap de tonyina roja. Té dues textures de carn, una és molt grassa i viada i l'altra és magra. S'extrau en l'especejament (trossejament) de les tonyines (ronqueo) en separar el cap del tronc.

Sembla que se'ls han oblidat les tellines, perquè darrere d'un peix tan saborós...


No hem demanat pa, però he llegit que és del forn Orts de Vinalesa (uns de Foios comprant el pa a Vinalesa... Açò ja no es el que era! Hehe)

Compartim dues postres

Llesca en ou de coca de llanda i crema d'orxata



Pastís de xocolate

Cafés



Per molts anys, Carmen (i Mari), i gràcies
------------------------
Llegiu L'horta del Carraixet, rebost de tots (les carxofes de Ca Pepico, el garrofó de Toni Montoliu, el fetge de bou del Racó, el pa de poble de Lluna de València -Manu Aparisi, Almàssera-, fusió amb arrels a Jadelu, autenticitat familiar a ca Xoret...)