Kata 72 – Javier, 07/10/2011 L’ILLA
Després d'una de les innombrables estades de Javier a l'illa, ens arriba una cata de vins illencs, amb una presentació "TIC", que ell és molt modern.
1. José L. Ferrer Crianza 2008, D.O. Binissalem
Raïm: mantonegro 53%, 22% cabernet sauvignon, 19% tempranillo, 3% callet, 2% sirà i 1% altres
Celler: Bodegas José Luis Ferrer Enòleg: Arnau Galmés
Preu: 8,75 €
2. Albaflor Crianza 2006, D.O. Binissalem
Raïm: mantonegro, cabernet i merlot
Celler: Vins Nadal Enòleg: Esperanza Nadal
Preu: 11 €
3. Viña Son Caules Negre 2003, D.O. Pla i Llevant
Raïm: callet, manto negro, ull de llebre i sirà
Celler: Vins Miquel Gelabert Enòleg: Miquel Gelabert
Preu: 14 €
4. Vi d'Auba Blanc Picot 2009, D.O. Pla i Llevant
Raïm: premsal, chardonnay i giró blanc
Celler: Celler Vi d’auba Enòleg: Joan Bergadá
Preu : 8 €
1. Roig un poc granat cobert, brillant i amb abundant llàgrima / rubí amb rivet taronja
Sobremadurat. Tancat, bodega humida, fusta mullada, licorós. / S’obri un poc, apareixen cuiros i caramel, alcohòlic, regaléssia
Alcohòlic. Acidesa inicial que li dóna frescor, un poc àcid, llima; postgust amargós. Curt i sense complexitat. Potser un poc calent.
2. Capa alta de color picota amb rivet un poc taronja / marró.
Un poc borgonyó però poc intens. Aromes minerals, de fruites de bosc, vainilla i notes làcties. Fusta noble, resina, flors marcides. Més complex i equilibrat que l’anterior.
Àcid. No tànic. Un poc licorós, dolç. Més pla que en nas. “afrancesat, que no francés” diuen alguns.
3. Capa molt baixa, marronet, “agua de meló d’Alger”
Vernís, camamil•la, graner, palla / ix un poquitiu el cuiro, però torna de seguida l’aroma anterior / flors molt marcides, “agradable descomposició”
Se n’ha anat, vinagre. “El vino que tomaron em el famoso video de M.Jackson. Lástima que no crea en zombis. No hay quien lo resucite”.
4. Brillant, color groc pàl•lid, palla; menisc verdós
Fruita blanca carnosa i tropical com el mango i la pinya, amb notes florals que recorden la flor de taronger. Almívar, banana.
Cítric; mango, bresquilla dolça. Postgust confitat, semblant als albercocs secs o orellanes (criança amb les lies) “Recuerdos a gaita y conjuros. Interesante mestizaje olfativo, entre islas y costas da norte”.
El sopar també tindrà inspiració mallorquina. I mira que Javi ens ha preparat vegades menjars exquisits, però em torne a traure el barret.
sushi roll clàssic de tonyina fresca (acompanyats de salsa de soja, tàperes i gengibre)
bistec tàrtar en forma de volcà, amb quelys mallorquines
clòtxines escabetxades en conserva casolana (sublimes)i llesquetes molt fines de pa torrat
flams de paté casolà de capó (fantàstic) i quelys
creïlles farcides d'ou remenat amb sobrassada
ou remenat amb sobrassada fresca sobre rodanxes de creïlla feta al microonescostelles de vedella a la mel amb poma i ceba calamelitzades
formatge maonés semicurat i sobrassada curada de porc negre amb quelys
Qualitat, quantitat (per a rebentar), gràcia, savoir-faire... Sent moltíssim no haver fet cap foto.
document kata
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada