dimarts, 7 de novembre del 2023

Escapada àrab sense eixir de València

divendres, 27 d'octubre
La cutxipandi ens tornem a reunir, però ja no tenim la seu al S'alat, i damunt l'edat no perdona: cinc baixes! Fernando, amb molt bon criteri, proposa el Dukala (Sanchis Bergón, 27. El Botànic, Extramurs - 963 926 253), que és acceptat a ulls clucs.
Noreddine Lameghaizi a la cuina i Juan Pérez a la sala; el local està de gom a gom, però l'atenció és immillorable: propostes, calma, somriures...

Aigua (1,80 € x 2)
Cervesa (3 €)

Clos de Lôm DO València
Garnatxa
Inox.    14,5% vol.
Clos de Lôm. Fontanars dels Alforins/Ontinyent
19 € x 2 (Aprox. 12,15 €)

Fruita negra, flors, balsàmics... agradable.
Mentre hi anem arribant,  unes croquetes de pollastre ras el hanut (11,50 €)
(condiment de diverses espècies; la traducció literal seria "cap de la botiga", és a dir, les millors espècies que hi ha)

Detall de la casa: hummus

Briouatres de formatge i olives negres i verdes (12 € x 2)
El briuat (بريوات) és un pastís fregit típic del Marroc i del nord de l'Àfrica en forma triangular o cilíndrica; una espècie d'empanada d'una pasta fil·lo de sèmola de blat dur anomenada warqa amb diversitat de farciments.

Ensalada Fes, amb pimentó roig torrat i bacallà (12 € x 2)

Zaaluk
: pisto d'albergínia i tomaca (11 € x 2)
(ⵣⴰⵄⵍⵓⴽ / زعلوك)

Cuscús de verdures (15 € x 2)

Pa (0,80 € x 7)


Per a les postres
Flam de formatge fresc de cabra (6 € x 4)

Te a la menta (1,50 € x 7)

Total: 28,50 € x 7

Tot està bo, però, sobretot, és que et fan sentir molt bé. lloc molt recomanable
No parlen valencià.

Dukala. Guía Hedonista (19/10/18)
Dukkala (دكالة) fou una confederació de tribus amazigues del Marroc, una regió, i un territori autònom sota el protectorat francès. Al segle XII una porta de Marraqueix va agafar també aquest nom. Modernament forma part de la regió de Dukkala-Abda al Marroc, una de les 16 regions del país.