diumenge, 17 d’octubre del 2010



La bona cuina El Gordo y el Flaco. Bétera (16/10/2010)
Fa un bon dia, amb solet, i quedem a dinar a Bétera. Veníem a La bona cuina, i a l'entrada posa El gordo y el flaco! Ens reben amb unes olivetes i un variadet de torrats. Havíem vingut per tastar la carn de kobe, però s’ha d’encarregar prèviament. Com a suggerència del dia ens ofereixen brinces de kobe (entrañas), i després resulta que no en tenien. Mentre esperem ens porten unes clòtxines en escabetx casolà molt bones (jo sempre les havia tastades en llanda). Demanem unes entradetes: calamar a la andalusa (arrebossat sense ou), torradetes amb sardina marinada (boníssima) i rovellons; després, uns plats per compartir: entrecot de vedella gallega a la brasa i lleterola* (també a la brasa, fantàstica). En acabant, diverses postres: pastís de formatge, coulant, gelat, pastís de Mari Lola (amb merengue, natilles, caramel...), una copeta de rom Zacapa i uns cafenets (Nespresso). I per beure, un Matarromera 2007, deliciós (llaminer; apareixen les fruites roges, un poc càrnic, especiat; equilibrat).
Més o menys 43 € per persona

*lleterola: Porcions de carn molla o greixosa, de color blanquinós, que estan adherides al fetge, al cor, al lleu i a altres vísceres dels mamífers (val., mall., men.); cast. lechecilla, mollejas.(DCVB)