divendres, 30 d’abril del 2010

Vino y Mujer



A les dones (a totes, clar) ens agraden els vins blanquets fresquets i els dolcets?


Puntuació final Vino y Mujer 2010
(+ inf. bodegasyvinos)
(+ inf. nosolovino)


(Zinio Vendimia Seleccionada Reserva 2004, DO Rioja)

tempranillo blanc



Bodegas Valdemar se consagra como la primera bodega en el mundo en comercializar un vino tempranillo blanco, Inspiración Valdemar Tempranillo Blanco 2009. Tan sólo 3.450 botellas de vino que permitirán a los amantes del vino conocer esta nueva variedad riojana. (+inf.)

dimecres, 28 d’abril del 2010

gintònic, gintònic



Viruta de lima, canela, café, corteza de limón explosionada, tabasco, hierbabuena..., diferentes marcas de tónica (Fever Tree, Schweppes, Nordic Mist), una gran cantidad de ginebras premium y la técnica de la burbuja rota
.

pomelo - Beefeater 24 (8€)
corteza lima / viruta lima - Rives (8€)
hierbabuena - Seagram's (7€)
angostura - Citadelle (11€ !!)

Local molt a la moda "after-work", molt negre (ja,ja) i molt "pafeto", però...com serveixen els gintònics!

Entrevins










Se serveix la caldereta de peix i marisc de la següent manera (únicament al migdia i per a taula completa):
- Sopa de fideus,
- Suquet de peix, escamarlans i llagostins,
- Ou fregit en la salsa.
Preu per persona:20 € (total: 27€ x 3)
El suquet està fet amb fórmula secreta (ens confessa que porta una mena de romesco) Tot ben sucadet amb un panet...mmm
postres: Coulant de formage amb bolets
El vi, suggerència de la casa, Rudeles 2007, Ribera del Duero. Facilet i lleugeret; agradable. (16 €)
No tenen café.
El servei, com sempre, atent.
Salut: Per cap espina més a la rosa!

Entrevins
Carrer de la Reina Doña María, 3 (Russafa)
963 333 523

dilluns, 26 d’abril del 2010

Restaurants clandestins

COM DE CLANDESTINS SÓN ELS RESTAURANTS CLANDESTINS? FINS ON N'ARRIBA LA MODA?



Els restaurants ocults en pisos i rebotigues triomfen a Barcelona
1. • Els clients valoren el secretisme, que no hi hagi massificacions i un tracte més personalitzat
2. • Es promocionen pel boca orella i l’accés es fa reservant en un mòbil o amb contrasenya
(+inf)

diumenge, 25 d’abril del 2010

kataliteratura





Que xulo!

Kataliteratura, dimecres 21-04-2010
Slaughterhouse



1. Icono Shiraz DO Valencia
- Jenófanes de Colofón
- Plauto, El militar fanfarrón
- “Este banquete”, Hafez

2. Finca Antigua Merlot, DO La Mancha
- Molière, El ricachón en la corte o El burgués gentilhombre, Acto IV Escena I (“el vino solamente produce dichas en la humana casta”)
- R.L.Stevenson, Dr. Jeckill y Mr Hyde (Capítulo V: El Incidente de la Carta)
- Ch. Baudelaire, “El alma del vino”, Les fleures du mal
- Don Quijote de la Mancha, (2ª) "Donde se prosigue la aventura del Caballero del Bosque, con el discreto, nuevo y suave coloquio que pasó entre los dos escuderos"

3. La Consulta Malbec (Valle Uco, Mendoza, Argentina)
- Miguel Hernández, "Oda al vino"
- J.L.Borges (Argentina), "Soneto del vino"
- Pablo Neruda (Xile), "Oda al vino"

dissabte, 24 d’abril del 2010

Cojón de gato



Un nom ben curiós (encara que resulta que és una varietat de raïm) i una etiqueta moderneta (del tipus Paco & Lola). És Somontano però no està emparat en la DO, és cojón de gato però a l’etiqueta posa que porta sirà, merlot i “otras”.
Aroma agradable a fruita roja i un poquet herbaci, llaminer i agradable de beure, encara que un poc alcohòlic.
(18,95 € al restaurant; crec que 6-7 en bodega)

Menú migdia, de dilluns a divendres: 12 €

1 entrant a triar entre 4 (ensalada, pastís de ceba, formatge, tito amb creïlles...)
1 paella (arròs amb bacallà i ceba, arròs amb botifarra i cansalada premsada, fideuà negra...)
1 postres

Romeu de Corbera 9 (Russafa); 96 336 41 05

Aquest cap de setmana, el restaurant Casa la Abuela de Xàtiva prepararà un menú amb els plats de l'època dels papes Borja, amb el Llibre de Coch (tractat de cuina de 1520, de Robert de Nola) com a referent: pastisset de formatge fresc, paté especial de cigrons, Menjar Blanc (crema d'Ametles); potatge d'almadroc, albergínies a la morisca; carn de bou a la Sarraynesca; figues seques al moscatell i una copeta de cantarells. 20 €

Gourmet's



Gourmet's
El periódico de Catalunya abril del 2010


A Espanya se serveixen els millors gintònics del món.
Trobades culinàries només per a dones inspirades en la sèrie
Sexe a Nova York
Quatre grans xefs es reuneixen a Barcelona per maridar caviar amb xampany i cava
Sant Jordi a la cuina

Olla Xurra


1 de maig, a Villar del Arzobispo, I Jornada de la Olla Churra Villarenca (+inf)