dimarts, 21 de desembre
KUZINA. Comte Almodóvar*, 4. La Seu, Ciutat Vella - 960 103 554
Ací hi havia un dels meus restaurants favorits, el Seu-Xerea; supose que alguna màgia queda entre aquestes parets.
Jj, en principi, volia demanar a la carta; li abellia tastar la mussaca; però ens hem deixat recomanar i hem canviat al menú Kuzina (26 €; hi ha un altre menú de 16, 50 €).
Athiri, Rodhitis
12% vol.
Tsantali. Grècia
3,50 € x 2 (Aprox. 8,80 € 0,75 l)
Fruita, flors, cítric. Agradable.
Aigua amb gas San Pellegrino (3 €)
4 mezes per a compartir
Pa de pita
Loukaniko, llonganissa de poble amb salsa picant
Plat principal a triar entre tres:
-Kritharoto: pasta grega Kritharaki amb gambes.
[Kritharoto és un nou nom en el lèxic culinari grec, un híbrid del risotto italià i del grec kritharaki, orzo (pasta amb forma de grans d'ordi). Aquest plat és essencialment una variació del gran pilaf (arròs oriental) de clòtxines clàssic del nord de Grècia.]
- Bakaliaros, bacallà en tempura amb puré Skordalià (+ 2 €) [Skordalià és un puré espès o salsa de la cuina grega fets per la combinació d'all aixafat amb una base que pot ser un puré de creïlla, d'anous, d'ametlles, o de pa dur remullat, i després sucat en oli d'oliva per fer-ne una emulsió suau. També s'hi afegeix sovint vinagre. El Bakaliaros skordalia és el plat típic del 25 de març, en què els grecs celebren la Independència grega i l'Anunciació de la Mare de Déu.]
[L'altra opció és Girgiaourtlou, carn de Soutzoukakia amb iogurt i salsa de tomaca sobre pa de pita]
Total: 33 € x 2
No diré jo que no... però tampoc que sí.
Poquet, però parlen valencià, almenys ho intenten
-------------------------
*Ildefonso Díez de Rivera i Muro (Granada, 1777 - València, 1846) va ser un militar i polític espanyol. Pel seu matrimoni amb Pascuala Valeriola Ortiz de Almodóvar rebé el títol nobiliari de comte d'Almodóvar, amb un important patrimoni a Callosa de Segura, Oriola, Alacant i Múrcia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada