diumenge, 12 de desembre
M'encanta fer escapades de diumenge, i no es pot demanar més si et munten el pla complet, com ha fet Diego.Comencem amb una visita a les coves de la Vila de Requena, d'origen musulmà (XII-XIII), que han tingut diversos usos: sitges, cellers, rebost, refugi...
A les 12 tenim reserva a les Portes Obertes Bodegas Hispano+Suizas (20 €). Comencen el passeig pel celler dues de les tres ànimes del projecte: Pablo Ossorio (Ponferrada; enòleg; director Oenoconsulting; ens ensenya l'hotel i ens parla del projecte i dels premis que han rebut) i Rafael Navarro (viticultor i enòleg; ens parla del procés que comença al camp i acaba als dipòsits); falta la tercera, la suïssa, Marc Grin (imatge, exportació; també a Murviedro). Continua la visita Vicente Cortés (director comercial; parla de la criança i l'embotellat). Sabíeu que al morrió de les botelles de cava se'ls han de donar exactament sis voltes i mitja?
Acaba el tour un jovenet molt graciós de qui no recorde el nom, amb la projecció d'un vídeo promocional dels productes nadalencs de la CV (joguets, raïm, torró, vi...) i un tast de quatre dels seus vins.
Chardonnay, Pinot Noir (Blanc de Noir)
Mínim 22 mesos abans degollament manual
12% vol
22,50 €
Tantum Ergo 2019 Brut Nature DO Cava
Pinot Noir
Mínim 22 mesos abans degollament manual
12% vol
22,50 €
"Color Bvlgari"
Bobos Finca La Borracha 2019 DO Utiel-Requena
Boval
Mínim 10 mesos roure francés nou Allier 300 l
14% vol
22 €
Se suposa que la boval té olor de verd (faves, pésols...), clau, caramel, violeta...
Bassus Finca Casilla Herrera 2017 DOP València
Boval, Petit Verdot, Syrah, Merlot i Cabernet Franc
20 mesos en roure americà de 400 l i de roure francés de 300 l
14% vol
23,50 €
Fruita, balsàmics, torrats... complex; ens agrada.
Al final, un plateret individual amb bollo de Requena i formatge.
Una marca que es ven bé; els interessen els vins comercials, no ho amaguen.
Aquesta setmana s'hi pot canviar el tíquet per vi. Volíem comprar l'Impromptu o el Tantum Ergo Rosé i el Finca Casa Julia (Albariño), però s'han quedat sense existències. Així que hem comprat el magnum de Tantum Ergo Exclusive, Millor Cava d'Espanya per a la Guía Intervinos.
I ara, a dinar. I d'Hispano+Suizas a Hispano-uruguaià.
Hispano Carnes a la Piedra. San Agustín, 39, Requena - 630 526 657El servei és tot amabilitat, però ens costa decidir-nos pels menús. Finalment hem demanat el Colonia de Sacramento (formatge Provolone, xoriç crioll, ensalada, carn a la pedra -lomo bajo-: 23,95 € x 2) i el Paysandu (Empanada criolla, Provolone, Picanha -Uruguai- a la pedra amb creïlles fregides; una beguda per persona o el 40% de descompte en el vi de la carta; postre o café: 28,90 € x 4).
Com que jo no tenia clar que m'agradara aquesta carn (se m'escapa allò que "és molt dura"), me'n porten un trosset a taula perquè le taste.
Afegeixen una empanada (2,90 €). Tot es mescla a taula.
Provolone |
Tenen molts vins d'Hispano+Suizas i d'altres valencians, però ja que estem, demanem l'únic que tenen d'allà
Castel Pujol Altos 2014
Tannat
9-15 mesos criança
13% vol.
Bodegas Carrau. Montevideo, Uruguai
18,90 € (-40% = 11,34 €)
Poc expressiu, però s'havia de tastar.
una Mort per xocolate
i panqueque (crep) d'almívar de llet (dulce de leche)
Cobren 1 aigua (2,40 €) i 3 cafés (x 1,20 €)
Total: 30,62 € x 6
S'hi menja bé.
Se'ns fa un nus a l'estómac quan Dani, uruguaià, ens fa notar la sort que tenim de viure ací, on els xiquets poden eixir al carrer i jugar. Ana se n'anà a l'Uruguai per amor, però va decidir tornar-se'n per por, i amb ella se'n vingué tota la família.
Molt millor contat a Verema/Abreunvinito
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada