divendres, 7 de desembre del 2018

La religió dels "michelins"

dimecres, 5 de desembre

Ricard Camarena. Av. de Burjassot, 54 - Bombas Gens Centre d'Art, València - 963 355 418

"Uns" han treballat de valent i "uns" amb les parelles ho disfrutem en un dels millors restaurants de València. Hi reservàrem fa temps, quan encara tenia una estrella Michelin, però ara ja n'ha aconseguit dues. Ja sé que s'ha escrit molt sobre si alguns es plantegen les estrelles Michelin com un fi i no com un reconeixement i, novament, me'n mantinc al marge. Enhorabona.

Hi entrem a les 14,30. Per a l'aperitiu, ens fan passar al bar, a la taula redona gran de la biblioteca
Francesc Rifé
PlataformaArquitectura
Actualment hi ha molts més llibres que a la foto i, a més a més, els dos ninotets Michelin

Avui tenim la gran sort de comptar amb el gran mestre de vins David Rabasa.
(“La actual generación de enólogos mira más al campo”, 5 Barricas)
I tot just començar ja li som infidels, per què ens han demanat què volíem prendre i ens hem apuntat a un vermut Lustau , excepte Jj que sí que ha seguit la seua recomanació.


Fino Criadera A  DO Montilla-Moriles
100% Pedro Ximénez
16% vol.
Alvear. Montilla
Botella 144 de 840
Aprox. 15 € 37,5 cl

Vellet, amb nas espectacular.



Consomé de vaca vella. Un inici de luxe.
Nap, rave i ous d'areng
Bonítol curat, pa amb suc amb ceba

I abans de començar en la taula, passem al taulell de la cuina, on Ricard ens explica la seua cuina i com vol que nosaltres la fem nostra; continuem amb els aperitius. Aquesta vegada no hem de fer res, només...
l'enlaire àvidament, 
eucarísticament, 
me'l mire en l'aire. 
de vegades arribe a l'èxtasi, a l'orgasme 
cloc els ulls i me'l fot.

Ceba valenciana de gra, farcida d'anxova, amb all negre

Pell de carabasseta amb tàrtar de vedella i brull

Creïlla d'espigolada, picada d'ametla i allipebre

Mochi d'api de bola, pollastre i mostassa

I ja a taula, comencem amb el menú.
Semiconserva de tomaca ecològica (ai, el sabor de la tomaca!), ventresca de tonyina, xili havaner i suc de tomaca fumat


Billecart Salmon Brut Rosé Champagne AOC
Chardonnay, pinot Meunier, Pinot Noir
12,5% vol
Billecart-Salmon. Mareuil-sur-Ay
(Aprox 63 €)






Marinat de círvia japonesa (pez limón), cremós de caviar i caviar

Clos Des Treilles 2016 AOC Anjou, Loira
Chenin Blanc
11,5% vol.
Nicolas Reau. Clos des Treilles. Sainte-Radegonde, Saona i Loira, Borgonya (blogfb)
Aprox. 22,75 €






Carxofes ecològiques en semiconserva, anguila fumada i holandesa d'anguila


Gravner Bianco Breg 2007 Venezia Giulia IGT
Vi taronja?
Chardonnay, Sauvignon, Pinot Grigio, Riesling Italico
14,5% vol
Gravner. Oslavia, Gorizia, Itàlia
(Aprox. 100 €)





Ens trauen un pa boníssim del forn San Bartolomé (Jesús Machí). Després ens en trauran un altre fullat que fan ells mateixos, extraordinari, com un croissant salat)

Cigala en dos serveis: partida i torrada en salamandra (amb calor des de dalt),


Reichsgraf Von Kesselstatt "Josephshöfer" G G 2010 VDP Grosse Lage
Riesling
Kesselstatt. Morscheid, Tréveris-Saarburg, Renània-Palatinat (Alemanya)
(Aprox. 39 €)







i una crema de cigales, vainilla, flor de gesmil amb la carn de les pinces de la cigala al fons

Dominio del Águila Albillo Viñas Viejas 2014 DO Ribera del Duero
Albillo
Dominio del Áquila.
Jorge Monzón
(Aprox. 58 €)
Bodegas Bilbaínas Reserva 1966






Rap a la brasa amb suc marí, pell de carabasseta, mandarina picant i llavor de coriandre


Blanco Fino 5º año 1966 Bodegas Bilbaínas La Rioja










Arròs cremós de caragols sense caragols i favetes a la menta. Molt potent.


Viña Tondonia Tinto Reserva 1995 DOCa La Rioja
75% Tempranillo, 15% Garnatxa, 10% Mazuelo i Graciano
10 anys en bóta
12% vol.
López de Heredia. Haro
(Aprox. 68 - 93 €)

 [Viña Tondonia Rosado Reserva 2008]




Caneton (ànec cuinat) en dos serveis:
-ànec, carlota morada, fruites roges i salsa de ginebró


Clos Martinet 2013 DOQ Priorat
53% Garnacha, 20% Syrah, 15% Carinyena, 8% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon
16 mesos en fudre, bóta, àmfora d'argila i damajoana
14,5% vol
Mas Martinet. Falset
7389 botelles
(Aprox. 62,90 €)

[Clos Nelin 2016]


-ravioli cremós d'ànec, tòfona de temporada i xantillí de rave


Casa Castillo Pie Franco Magnum 2008 DO Jumilla
Monastrell
18 mesos en roure francés
Casa Castillo. Jumilla
(Aprox. 30 € 75 cl)






[En la nota que ens passen al final llig un vi que no recorde: Château De La Maltroye 2015 La Vigne Blanche]

Postres
Taronja valenciana, eucaliptus i cerfull (perifollo)


Visanto Fontodi 2005 Vin Santo del Chianti Classico DOC
Malvasia, Sangiovese
12,5% vol
Fontodi.
(Aprox. 61,75 € 37,5 cl)






Mango madur, curri dolç, herbes i llavors. Atrevit, boníssim.

Carabassa torrada, mandarina i vainilla, amb bunyol farcit de carabassa. Deliciós joc de textures.

Per als cafés ens donen a triar entre eixir a la terrassa o anar al bar; finalment només tenim l'opció del bar (cafés 4 € x 4; infusió 4,50 €)
Plàtan torrat, xocolate i vinagre especiat
Bombó fred de xocolate amb llet i avellana
Xocolate blanc i crema gelada de cacauets

Eixim vora les 18,30!!!
Una "experiència religiosa". Sé que l'altra vegada ja vaig dir que s'hi havia d'anar una vegada en la vida, i jo ja ho tindria bé, però si en són dos, millor. A més a més, l'altra volta no estava David Rabasa...

Parlen valencià
---------------

Abreunvinito/Verema
AntonioVergara