dijous, 16 de maig del 2024

El verí i l'alquímia

dijous, 16 de maig
Sé que és una frase gastada, però és que és així: avui hem tingut el gran privilegi de comptar amb la visita de Rodolf Sirera a l'IES SVF per a parlar-nos del teatre, del verí del teatre. Quin luxe!
I després de classe, les profes del Departament ens n'hem anat a dinar a L'alquimista (Lluís de Santàngel, 1. Russafa - 685 201 413 Instagram)
Com que en serem sis a dinar, hem de demanar el menú (25 €). Totes no acabem a la mateixa hora i mentre hi arribem, unes cervesetes artesanals de tirador (3 € x 3); aigua amb gas (2,90 €); aigua (1,50 € x 4)
Perquè no se'ns pose malament la cervesa ens trauen 
la piadina amb mozzarella, pernil, ruca i formatge 
i el crescione (cassone) amb carabassa, creïlla, mozzarella. Espectacular; fi, saborós.


La piadina és un pa pla típic de la regió italiana d'Emília-Romanya (Bolonya), que va nàixer sent el menjar dels més pobres, que la menjaven en substitució del pa tradicional. 
Crec que el crescione és semblant però amb la pasta més fina, i el farcit es cou al mateix temps. La piadina es farceix després de la cocció.

Ja quan estem totes trauen la piadina piccante amb ruca i formatge.


Girotondo Rosato 2022
  IGT Toscana
90% Sangiovese, 5% Trebbiano, 5% Malvasia
6 mesos en fang
11% vol.
Agricola I Forestieri. Roccastrada, Grosseto, la Toscana
29,50 € (Aprox. 17,90 €)
Fruita; fumat; original.

La primera paella de pasta és de ravioli agnolotto, amb moniato, mantega, sàlvia, parmesà

Agnolotti és una pasta italiana (Piemont) farcida amb carn o vegetals, semblant als ravioli però fets amb una sola capa de massa doblegada. 


Mario Tarroni elabora la pasta fresca seguint la recepta de l'àvia, de Ràvena, i l'adapta als productes de temporada. 


La segona, spaguetto alla chitarra, amb pecorino romà, guanciale (papada), pebre negre [gricia-cacio: formatge i pebre]







Gloria ens explica com fan la pasta amb la chitarra.

L'última, garganello cozze (clòtxines), amb tomaca, herba-sana....








Aquests garganelli estan fets un a un.


Per a les postres, 
pastís de formatge gorgonzola, de llagrimeta;
de mascarpone amb amaretto, 
i de xocolate, boníssim.

Café (1,80 € x 4)
Total: 34,10 € x 6

Lloc molt recomanable.

No parlen valencià



"L'alquimista" (6/12)