dijous, 16 de maig
Sé que és una frase gastada, però és que és així: avui hem tingut el gran privilegi de comptar amb la visita de Rodolf Sirera a l'IES SVF per a parlar-nos del teatre, del verí del teatre. Quin luxe!I després de classe, les profes del Departament ens n'hem anat a dinar a L'alquimista (Lluís de Santàngel, 1. Russafa - 685 201 413 Instagram)
Com que en serem sis a dinar, hem de demanar el menú (25 €). Totes no acabem a la mateixa hora i mentre hi arribem, unes cervesetes artesanals de tirador (3 € x 3); aigua amb gas (2,90 €); aigua (1,50 € x 4)
la piadina amb mozzarella, pernil, ruca i formatge
i el crescione (cassone) amb carabassa, creïlla, mozzarella. Espectacular; fi, saborós.
GuíaHedonista (1/24)
La piadina és un pa pla típic de la regió italiana d'Emília-Romanya (Bolonya), que va nàixer sent el menjar dels més pobres, que la menjaven en substitució del pa tradicional.
Crec que el crescione és semblant però amb la pasta més fina, i el farcit es cou al mateix temps. La piadina es farceix després de la cocció.
90% Sangiovese, 5% Trebbiano, 5% Malvasia
6 mesos en fang
11% vol.
Agricola I Forestieri. Roccastrada, Grosseto, la Toscana
29,50 € (Aprox. 17,90 €)
Fruita; fumat; original.
Agnolotti és una pasta italiana (Piemont) farcida amb carn o vegetals, semblant als ravioli però fets amb una sola capa de massa doblegada.
Mario Tarroni elabora la pasta fresca seguint la recepta de l'àvia, de Ràvena, i l'adapta als productes de temporada.
La segona, spaguetto alla chitarra, amb pecorino romà, guanciale (papada), pebre negre [gricia-cacio: formatge i pebre]
Gloria ens explica com fan la pasta amb la chitarra.
Aquests garganelli estan fets un a un.
pastís de formatge gorgonzola, de llagrimeta;
de mascarpone amb amaretto,
i de xocolate, boníssim.
Café (1,80 € x 4)
Total: 34,10 € x 6
Lloc molt recomanable.
No parlen valencià
eltipoquenuncacenaencasa (9/21)
"L'alquimista" (6/12)
"Un poc de màgia a Russafa" (7/22)
"San Biagio hui menja pasta" (2/23)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada