dimecres, 15 de maig del 2024

MAXimitzem el goig

diumenge, 12 de maig
Per què el pas del temps és tan subjectiu? Per què  per raspallar-se les dents de vegades no s'acaben mai els dos minuts i de vegades penses "Ja?". Per què alguns dies es fan llaaargs però després penses "Ostres, ja ha passat la setmana!", "Com, ja fa deu anys d'això?" 
Per què en un rellotge se suma fins a la mitja i es resta fins a l'hora en punt? O en una llengua són les dotze i quart i en una altra un quart d'una? Per què quan eixim a sopar i passen les dotze, que ja és un altre dia, diem "fins demà" si ens veurem el mateix dia?
Bé, el cas és que no tens un any fins que no has viscut un any sencer, i quan en complixes 59, tot i que entres en l'any 60, en tens cinquanta-tants, i vols celebrar-ho, només faltaria! I voldries que estigueren totes per fer-ho, però ho resoldràs com millor podràs, amb molta alegria.
De matí, amb el CUM, amb una excursió, llargueta, pels barrancs d'Escriche, de la Hoz i del Chorrillo (Terol); des de la Baronia de Escriche, passant per Corbalan, fins a Cuevas Labradas, on ens hem fet la cervesa, el café o el gelat (Multiservicio Rural El Sitio).
De vesprada-nit, amb un soparet. És difícil trobar algun lloc obert diumenge de vesprada; he seguit la recomanació d'eltipoquenuncacenaencasa i he reservat taula per a les 20 h a Max Russafa (Centelles, 18. Russafa - 607 030 323 Instagram).
Cervesa (2,80 € x 3), aigua amb gas (2,50 € x 3)
Pa (?) 1,50 €

No és perquè a taula tots som mestres... però el vi que triem és:
Aula 2022 DO Utiel-Requena
70% Boval, 30% Merlot
3 mesos en roure americà
13% vol.
Grup Coviñas. Requena
18 € (4,30 €)
Fruita. Lleuger, agradable.
L'etiqueta és un homenatge a la gent major que s'ha dedicat tota la vida a la vinya; hi ha la ditada de Víctor Guaita Carrasco compartida amb un cep.


Carpaccio de remolatxa amb mozzarella i mostassa (9,50 € x 2)
Deliciós. Jo vull fer-lo igual a casa.


Estrella de Singapour (7,50 € x 2)
Col fregida amb salsa de iogurt i menta. Boníssima


Albergínia fregida amb iogurt i tahina (9,50 € x 2).
Fantàstica; ben feta, saborosa...



Thai Green Chicken Curry (15,50 € x 2)
Està bo, però és el que menys m'agrada, massa perfumat.



Per a les postres,
Pastís de carlota (5,50 € x 2). Deliciós.
Pastís de Ferrero (no acabem de trobar el Rocher (al Roger sí que l'hi tenim; 4,50 € x 2)

"Qué es "velita"?" Pobres... Sort que Dora pensa en tot (fins i tot en com trencar una "c")

Total: 20 € x 7

Lloc agradable.
No parlen valencià (són bosnians, però no sé què parlen).
Em regalen una botella de vi per a casa! Que bonicos! 🎁🍷