dimarts, 21 de maig del 2024

La casa de la terreta

dilluns, 20 de maig
Avui hem canviat la sessió del cineclub del Lys per poder veure la versió original de La casa, i resulta que només apareix poc més que un "t'agrada?" i un "la terreta"... 
Fotogramas 
Independentment de la fidelitat o no al còmic de Paco Roca, crec que tots reconeixem la nostàlgia de la casa familiar dels estius, les relacions complicades entre germans, el que s'ha guardat i ha fet bola, els problemes de les herències... Grans actors i bones representacions.
Per xarrar un poquet, fem una picadeta al ja habitual Alenar (propuesta gastronómica de tapitas de "La Terreta"), al costat del Lys (Martínez Cubells, 6. Sant Francesc, Ciutat Vella - 960 039 603).
Quant al vi, tornen a preguntar-nos com el volem, si amb cos o sense. 
Briego Crianza, Ribera del Duero. Tempranillo. 14 mesos roure francés i americà 14,5% vol. Bodegas Briego. Fompedraza, Valladolid (5 € x 2) i cervesa (4 €)

Creïlles braves 2.0 al forn amb salsa brava siracha (xili) i maionesa d'all; poc braves (7,50 €)

Albergínia del Montgó amb formatge de cabra i mel (8,50 €). Molt bona de sabor, textura, contrasts...

Tartar de tonyina amb melmelada de pimentó i envinagrats. Dolcet (16, 50 €)


Total: 15,50 € x 3
No parlen valencià





---------------------
Per cert, heu vist un lloc que es diu "Nostra terreta. Donde cada plato es una historia de sabores únicos y tradiciones compartidas" (en la distinguida Gran Via Marqués de Túria, 12; l'Eixample)? Açò em posa de tan mal humor... És que no saben escriure ni "la nostra", però són molt valencians. I tot en espanyol, clar!