dissabte, 29 de juny
De vegades ens sentim ofegats perquè ens fa mal l'ànima pel que ens passa personalment, o social, política, cultural... però aleshores apareixen uns corets llançant hamets💖 🎣i ens ofereixen un kitkat sanador que, almenys de moment, esborra tot aquell patiment. Avui m'han oferit una kata individualitzada, un banyet a la piscina, un dinaret, i molt bona conversa.
100% Loureiro negre 12% vol
12 mesos en botes de 600 l
Forjas del Salnés*. Cambados, Pontevedra
Rodrigo Méndez
1.300 botelles
27 €
Acidesa alta, salinitat; un poc de fruita i balsàmics, però predomina allò altre.
Roure americà 13,5% vol.
Baldomero Moure Pérez naix en Arxuá, parròquia de Cova, en 1892. Criat en el si d'una família humil, ha d'emigrar a Cuba; amb els seus estalvis torna a Galícia i es casa amb Carmen López Moure, natural del Priorat, amb terres en A Cova; comencen a cultivar-les amb vinya. El fill, José Moure, “Pepe de Tascons”, funda amb la seua esposa Ana Vázquez Adegas Moure en 1958. Aquest celler serà un dels que s'agruparen per crear la DO Ribeira Sacra (1997).
Adegas Moure*. O Saviñao, Lugo
5.000 botelles
25-27 €
Espectacular; molt especial, pareix que vaja a ser redonet i dolç i de sobte apareixen els tanins i l'astringència dient "ací estem".
El 21 d'agost de 1124 Donya Teresa de Portugal, va cedir, a Allariz, a l'abat Arnaldo i als monjos benedictins un lloc anomenat Rivoira Sacrata (o Roboira Sacrata) per a fundar un monestir, indicant-s'hi el privilegi pel qual els monjos podien marxar a un altre lloc si ho consideraven més còmode.
Caíño
Adegas Moure.
2.000 botelles
30 €
Este sí que és més redonet, però alhora poc convencional.
Boval 14,5% vol.
12 mesos en roure francés
Bodegas Gratias*. Casas ibáñez, Albacete
15 €
Tot i que és d'un color paregut, i capa -encara que un poquiu més baixa-, és el més diferent als altres. Fruita, guinda, licorós.
*Bodegas Gratias és un celler artesanal, familiar, sostenible, que recupera varietats autòctones.
En la línia de Diego, en acabar hi ha examen, però facilet, i a més a més "acompanyat".
-Quin és el vi elaborat amb boval?
-Quin és el més barat?
-Quin és el més jove?
-Quins són els vins amb més i menys graduació?
-gaspatxo amb ametla i pernilet
-llom, xoriç i salsitxó de Guijuelo
-caragols amb tomaca, verdureta i molts pinyons
-empanada de pasta fullada farcida de lluç, amb creïlles
Per a les postres: cireres, gerds, merengue sec, bunyolets, trufetes...
I una misteleta.
Cafés i vesprada per davant.
GRÀ CI ES, parella!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada