dilluns, 10 de juny del 2024

D'un redó, dia redó

divendres, 7 de juny
Ho deveu haver sentit moltes vegades, però què vol dir que un vi és “redó”? Que és perfecte? Que està ben elaborat? Que ens agrada? Vos l'imagineu com les bombolles de sabó? Alguns diuen que "un vi redó és equilibrat en totes les seues facetes sensorials; que té la quantitat justa i adequada d'acidesa, de salat i d'amarg; que és estructurat, amb cos, és a dir, amb densitat de pas per boca, però sense ser pesat; que deixa un bon record en nas i boca i que ens incita a continuar bevent". I a partir d'ahí, cadascú ja... De moment, aquest restaurant no sembla especialitzat en vins, però el que vos puc assegurar és que un dia redó en boca, cor i ànima és aquell en que les germanes et diuen "sopem divendres?" Clara! Quedem a les 21 h a Redondo en boca (Quart, 10. El Carme, Ciutat Vella - 622 171 702)
[el diccionari diu que d'un redó és "de sobte", i "dia redó", "Dia faener comprés entre dos dies de festa", però també "complet, fantàstic", no?]

Cervesa (Túria 2,50 € + Free Damm 3,50 €), aigua (0,5 l - 2,50 € x 3)

Compartim al centre:

Pa (3 €)

Ensalada russa amb ventresca (9,50 € x 2)

Espàrrecs verds amb cítrics i pistatxos (13 € x 2)

Albergínies en tempura amb mel (12 € x 2)


Sépia a la planxa (17€ x 2)

Milanesa argentina de pollastre amb creïlles i ou deixat caure (16 € x 2)

Beso de Rechenna Crianza 2019 DO Utiel-Requena
100% Boval   13,5% vol
8 mesos en roure francés i americà
Unión Vinícola del Este / Freixenet. Requena
19 € x 2 (Aprox. 8 €)
Fruita, espècies, regaléssia, torrats. És redó? 🤔

Café (1,50 € x 4)
Total: 32,59 € x 6

Tot el menjar està ben fet, i abelleix sucar-hi pa.
No parlen valencià.
ojoalplatoojoalplato
 ---------------------
A l'etiqueta trobem un logotip mossàrab i una llegenda medieval: “A primeries del segle XIII, en plena dominació àrab de Requena, apareix la llegenda de la dama Sol, una jove de destacada bellesa i educació, filla d’una família mossàrab (cristians que residien en terres mores) amb grans bancalades de vinya que havia mantingut la tradició de l’elaboració del vi en coves subterrànies, malgrat la seua prohibició. Com que el vi que produïen era d’una qualitat superior, prompte va arribar a orelles del Rei almohade de València que no sols produïen i comercialitzaven raïm de taula i panses i va enviar-hi unes tropes per a erradicar la producció de vi, capitanejades pel Cavaller de la Mitja Lluna, que va tenir notícia de la bellesa de la dama Sol; va voler conéixer-la i se n'enamorà; a ella, sabedora de la missió del cavaller, se li va partir el cor entre l’amor per la seua terra, la tradició secreta dels vins i la seua família, i l’amor per aquell cavaller tan graciós. Quan ell li demanà un bes ella contestà: "-No provaràs els meus llavis, sense abans haver tastat els meus vins". I així, en un capvespre en el qual la mitja lluna s'elevava en caure el sol, ell va provar per primera vegada el vi, i la dama l'amor. Els amants es van casar en secret i el cavaller va passar a protegir la comarca de Requena i els seus cellers subterranis, on maduraven vi i amor”. 

Requena, de l’àrab hispà Rakkana ‎(«la forta, la segura, la protegida», en al·lusió a la seua posició a la part alta d'un penyal), origen relacionat amb "racó".