diumenge, 9 de març del 2025

望ましい (nozomashii: desitjable)

dijous, 6 de març
Buf, quant de temps sense "fer un Nozomi" (Pere III el Gran, 11. Russafa - 961 487 764)! Com? No m'ho puc creure! Que des de 2020 no hi he vingut? No pot ser, em dec haver saltat alguna ressenya; el cas és que sí, el desig* de tornar-hi havia anat creixent i creixent i he aprofitat que uns bons amics tenien una reserva, he fet l'abordatge i m'hi he afegit, tot i ser dijous a l'hora de sopar (20,30 h). 
* 望み (nozomi) ve del verb 望む (nozomu) "mirar des de la distància perquè esperes que s'acoste alguna cosa i t'hi arribe o ocórrega"; 望ましい (nozomashii): desitjable.
Com sempre, el mateix dubte: carta o menú degustació (70 €)? La peresa d'haver de triar en una carta tan extensa ens fa decantar-nos pel menú, però no ha estat una bona idea.

Detall de benvinguda: cruixent de pell de bacallà

Aigua (0,5 l Solán de Cabras 2,70 € x 3)



Per al vi, Bingo! Encerte el que no tenen. 

El Zarzal DO Bierzo
100% Godello   - 13% vol.
Criança amb mares en fudre de roure francés
Emilio Moro. Ponferrada, Lleó (Pesquera de Duero, Valladolid)
29 € (17,90 €)

Fruita blanca i de pinyol, herba, cítrics, puntet mineral; agradable




Afegim al menú Ostres Perla (4,50 € x 3)
Amb salsa ponzu, iuzu i cebollí


-Ensalada d'algues amb polp 
(o sopa miso)




-Tempura o sashimi? Els tres demanem el sashimi: calamar, vieira, gamba, rave, alga codium...
(la foto és de la xarxa, perquè se me n'ha anat del cap fer-la...)


-Tartar de toro (ventresca de tonyina)




Un dels nostres plats favorits: usuzukuri de daurada amb furikake (preparació seca per a condimentar l'arròs) de shisho roig (herba) i oli de tòfona blanca


-8 nigiri 
(de calamar amb shisho; tonyina; ventresca de tonyina; aladroc, piparra i tàpera; corbina?; salmó a la brasa amb maionesa japonesa i ikura (caviar roig); sardina, llobarro?...









- Temaki especial. Canut d'alga amb llagostí en tempura amb maionesa picant i tobiko (ous de peix volador)




-Postres: Crema de gingebre, gelat de crema de llet i granissat de poma àcida


Total: 86,87 € x 3

Tot està deliciós, i tant!, però al final del menú sempre tinc la sensació que hi ha massa nigiri i que m'agradaria tastar alguna proposta nova i més arriscada. He de recordar-ho per a la pròxima, que espere que no siga d'aci a cinc anys.

Alguns (com l'amo, José Miguel Herrera, o el sommelier, José Blas Cosme Pastor) parlen valencià.

katablok 2015 a2015 b2016 a, 2016 b2016 c2018, 20192020