dimarts, 25 de març del 2025

Clòtxines sense "r"

Diuen que els mesos sense «r» són els bons per a menjar clòtxines, des de maig fins a agost, però avui 25 de març l'Agrupació de Clotxiners del Port de València ha presentat, oficialment, l'arrancada de la temporada 2025 de la Clòtxina de València. Amb Cava de Requena i "mossets" del Gremi de Mestres Sucrers.
ValenciaPlaza
-Sabíeu que les femelles tenen un color més intens que els mascles?
-Beneficis de les clòtxines:
Són font de iode, mineral que contribuïx a la funció cognitiva normal, així com al metabolisme energètic, al funcionament normal de sistema nerviós i al manteniment de la pell en condicions adequades.
L’alta quantitat de vitamina B12 contribuïx a la formació de glòbuls rojos, al funcionament adequat del sistema immunològic i a disminuir el cansament i la fatiga.
Tenen una aportació elevada de ferro, que les fa molt adequades per a les persones amb anèmia.
Aporten àcid gras Omega-3, que posseïx propietats cardioprotectores i que regula els nivells de triglicèrids i colesterol.
Són baixes en calories.