dissabte, 7 de desembre
Un cap de setmana de pont fa que siga difícil trobar taula per a dinar a Dénia; després de provar amb diverses recomanacions i obtindre moltes carabasses, n'aconseguim a D'Excaro (jo pensava que estava als Magazinos, però està a Abu Salt*, 1. Dénia - 633 032 614). No sé per què em recorda al Streetxo i Diverxo de Dabiz Muñoz; en el nom, vull dir.Hi ha dues possibilitats per a dinar: el menú Ossadia (119 € amb única opció a les 13 h) i la carta. Triem la segona. Ens atén amablement un xic (no tenim clar si és l'amo i cuiner Carlos G. Moreno, de Granada). El primer plat que triem, carpaccio de gamba, no és possible -xe, quina sort, nova diana- perquè no hi ha entrat gamba avui.
Demanem aigua (Aiguaviva Sostenible, botella menuda 2,50 € x 2) i una copeta de vi; ens en recomanen un del maridatge del menú, un Habla, però val 7 € i triem La Presumida de Rioja, 100% Tempranillo, 12 mesos en roure francés, Selectia Wines (4,50 € x 2; Aprox. 9,75-13 € 0,75 cl).
Sense cap detall de benvinguda ens tenen mitja hora esperant fins que arriba el primer plat: Dumpling Rotos, una versió dels ous fregits i creïlles amb mini crestes xineses farcides de foie (18 €)
No sé si el que ens ha passat a continuació s'adiria a la definició de "surrealista": "(...) que intenta buscar i representar una realitat subconscient, onírica, imaginària i irracional més enllà de la realitat física". Vos ho conte i decidiu: com que ja passen quasi vint minuts des que hem acabat el primer plat, preguntem a una cambrera que passa pel costat si sap si el següent tardarà molt. Aquesta comença a explicar-nos que el cuiner, Carlos G. Montero -diu el nom diverses vegades-, necessita el seu temps per preparar cada plat meticulosament, amb ingredients i tècniques molt especials; jo al·legue que puc esperar un temps prudencial el primer plat, però una vegada comence a menjar no m'agrada que es trenque la cadència de servei; i ara ja sí, un poc alterada insinua que no sabem on estem, assegura que no estem en una taverna, sinó en un lloc que opta a una estrella Michelin, que més ens valdria haver triat el menú Ossadia on el cuiner ho dona tot i cada plat ix al seu temps, amb el vi corresponent. Intentem dir-hi la nostra, que no va per bon camí, però ella no ens deixa parlar, insisteix que no sabem ni on estem, que hauríem de conéixer altres llocs per saber apreciar la categoria i el saber fer d'aquest... Supose que en aquest moment hauríem d'haver demanat el compte i haver-nos-en anat, però estem com petrificades a la cadira.
Quan se'n va arriba una altra cambrera, que ens pregunta si ens pot oferir unes postres. Xeeee... si encara anem pel primer plat!
Immediatament torna a taula amb la botella de vi, ens demana disculpes (sense especificar) i ens serveix una altra copa per gentilesa del xef, i de seguida tenim a taula el segon plat: Crispy Roll peruà; causa adobada amb llima verda i pebrera (ají), amb calamar a la flama barbacoa (13,50 €)
I seguint un ritme perfecte, arriba el tercer plat: Crosandwich ibèric convertit en Sàndwitx italy-bèric, ja que han canviat el croissant per tramezzini (pa de motle sense crosta) amb garreta de porc confitat i acompanyat amb tomaca seca, parmesà i salsa a l'estil tàrtar (16 €)
Tot està molt bo, però se'ns ha tallat el rotllo i no gaudim del dinar.
No ens canvien el plat individual en tot el servei.
No demanem postres ni café.
Total: 30,75 € x 2
No parlen valencià.
Guía Hedonista (16/12/2022)
Gastronosfera (08/22)
-----------------
*Abu-s-Salt de Dénia (أبو الصلت) (Dénia, 1067 - Mahdia, Tunísia, 1134) fou un filòsof andalusí, un dels primers a desenvolupar el saber filosòfic a Al-Àndalus. La seva obra més reeixida, Rectificació de la lògica de la ment, és un compendi de lògica a partir de la Isagoge de Porfiri i dels quatre primers llibres de l'Òrganon d'Aristòtil.--------------
Passegem i busquem un lloc xulo per fer-nos un café; quin despago que no en tinguen a la geladeria Verdú (Marqués de Campo, 62), encara que sí que en tastem el panettone. Finalment, a Granier. No és el nostre dia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada