diumenge, 14 de juliol del 2024

No en parlarem foc i flama*

dimecres, 10 de juliol
Ha estat difícil quadrar agendes, però quines ganes teníem la Fàbrica -i els afegitons- de reunir-nos al voltant d'una bona taula. La proposta d'avui ha estat Flama (GV Marqués del Túria, 63. L'Eixample).  
A finals del 2022, el cuiner Edu Espejo (Honoo) i el sommelier Ricardo Espíritu (Kaido, Honoo) van obrir aquest "temple del peix" on hi havia el Baalbec d'Steve Anderson; en la sala, Camila Cabrera (Sushi Tapas, Honoo).

Cervesa 1906 (3,70 € x 3), 
vermut Lustau (5,50 € x 3), 
aigua (Solan de Cabras 0,5 l; 2,90 € x 2)


Havíem llegit a la Guía Hedonista que aquest és un dels millors restaurants de València per menjar peix; que "Edu Espill, domador del foc, les brases i el fum, és també pescador (...) prepara el gall de Sant Pere en la graella hidratat amb una mescla d'olis i vinagres i sal perquè quede una espècie de pil-pil amb el suc que solta. Pura luxúria marina".
Però no ens deixem arrastrar per la luxúria i compartim alguns plats de la carta.

Detall de benvinguda: bunyol de bacallà
Bon inici; menudet però espectacular, amb les laminetes del bacallà presents.


Ostra natural Guillardeau nº 1 (7 € x 6)



Giró de Abargues 2021
DO Alacant
100% Giró   14,5% vol.
12 mesos en roure francés nou i d'un any
Pepe Mendoza Casa Agrícola. Llíber, Alacant
38 € x 2 (Aprox. 26 €)

Fruita roja, sotabosc, ferro; interessant.


Tartar de tonyina, gamba blanca i papada ibèrica (21 €)
Tot ben domat, sí; boníssim.


La nostra visió del Cabanyal: ventresca de tonyina, rovell d'ou, tomaca del Perelló i pinyons (25 € x 2)

No vos perdeu aquesta preparació!



Barqueta de bistec tàrtar (8 € x 3)


Tellines a la brasa (14 € x 2)



Anguila a la brasa amb suc d'allipebre (18 € x 2)
Mésquedeliciosa.



Santa 2017
DO Yecla
Monastrell i Garnatxa (90-10%?)
14 mesos en roure francés i americà
14,5% vol.
23.419 botelles
36 € (Aprox 18,30 €)

Fruita negra i roja, cacau, espècies... Molt bo.


Cocotxes de lluç (22 € x 2)



Pa (4 € x 6)


Per a les postres: 

Brioix cremadet amb gelat de Capuccino (9 € x 2).
El cotó de sucre queda bé, però no fa falta; el brioix, espectacular! 

Xocolate, avellana i praliné (9,50 €)


Café (1,50 € - 1,80 € x 5)



Total: 75 € x 6

Tot i la flama, com sol passar, no parlen valencià.

Lloc recomanable, almenys per a una ocasió especial.
L'ullet i l'art de Carme

Paranxeta: "Hi ha dimecres que semblen dissabtes"

GuíaHedonista. Restorán de la semana (6/1/23)
GuíaRepsol "Flama: El restaurante que arde en Valencia" (14/2/24)

*dir (o parlar) foc i flama (d'algú o d'alguna cosa): Malparlar-ne. 
a foc i flama: De manera violenta, per la força, de mala manera.


La vesprada continua a El Abrazo de la China (Pere III el Gran), amb unes aigüetes amb gas i aplicacions divertides del mòbil. I acaba al Tula (Cadis, 62), amb uns Margarites (9,50 €) i mooolt de riure.
Del Margarita sí que parlarem foc i flama: escàs i amb molta sal.

El món ens espera, rebonicos!