diumenge, 30 d'octubre
La seductora Pi proposa un concert per al diumenge de matí, i un lloc per a dinar després que no està lluny, Líndala (Ernest Anastasio*, 46. El Cabanyal - 963 392 156), que pertany al grup Vicios Italianos (ValenciaPlaza). S'ajorna el concert, però es manté el dinaret per a les que ens hem deixat seduir i no hem fugit el pont.
"Conta la llegenda que fa molt de temps al barri del Cabanyal vivia Líndala, única filla d'una família de pescadors. Un dia de primavera la xiqueta es va fer a la mar i dies després van trobar el seu vaixell pesquer a la deriva, sense ningú a bord; durant mesos tots els pescadors de la costa la buscaren, sense trobar-ne cap rastre. Dècades després, en una illa davant de la costa, uns nens que jugaven van trobar semienterrat a l'arena l'esquelet d'una sirena amb un penjoll al coll que simbolitzava una escata de peix. Els habitants del Cabanyal van saber que Líndala mai no els havia deixats".
Hi ha l'hotel i el restobar, amb un espai interior -la casa, decorada en aquell estil "eclèctic" que tant li agrada a ma mare- i un exterior, que és on tenim la taula.
Jo hi arribe l'última, però encara arribe a temps per al vermutet (3,50 € x 2). Pregunte la marca, i el xic dubta. "No sé, un nombre muy raro, como ruso...". Yzaguirre, sí.
Ja havíem encomanat l'arròs, i dubtem a l'hora de triar els entrants:
Taco de gamba (5 € x 4). Subtil, deliciós. Sap a poc.
Per a les postres hem agafat ànim i hem fet un "complet":
Jo hi arribe l'última, però encara arribe a temps per al vermutet (3,50 € x 2). Pregunte la marca, i el xic dubta. "No sé, un nombre muy raro, como ruso...". Yzaguirre, sí.
Dos cervesetes (Doble 1900, 2,50 € i Águila SF, 3 €)
Sense cap detall de benvinguda.
Taco de gamba (5 € x 4). Subtil, deliciós. Sap a poc.
Bunyols de calamarons amb llàgrimes d'allioli (3 € x 4)
Més contundents.
Ens ho acabem en un tres i no res.
100% Verdejo
4 mesos amb pòsit
13,5% vol.
Bodegas Naia. La Seca, Valladolid
18 € (Aprox. 8,80 €)
Fruita de pinyol, herba; fresc.
I arriba l'arrosset:
arròs de mar en llanda.
Amb floretes i tot.
(14,50 € x 4)
Està bo, potser faltaria un poc de sabor, però bo.
Tota la cocció està feta al forn? No ho hem pogut aclarir.
Per a les postres hem agafat ànim i hem fet un "complet":
Apple pie (6,50 €)
Llesca amb ou (6,50 €)
Tiramisú (6 €)
Pastís de formatge (New Cheese Cake) amb gelat de maduixa (6 €)
Totes prescindibles, sobretot les deconstruccions, però culleradeta a culleradeta...
Café (1,50 € x 2 + 1,70 € x 2)
Total: 39 € x 4
Margarita: tequila, triple sec -licor amb corfa de taronja-, suc de llima verda i sal (8 € x 2).
Tarden bastant a preparar-lo, i no sé què li ha passat a la sal de la vora, però no està malament
Gintònic de Hendrick's (9,50 €)
Han canviat l'hora i a les 6 ja és quasi de nit; ens conviden amablement a abandonar el local.
No parlen valencià
Les fotos més artístiques, de la nostra Pi.
------
*Ernesto Anastasio Pascual (València 1880 – Madrid 1969) fou capità de la Marina Mercant, pràctic del port de Barcelona, advocat especialitzat en dret marítim, constructor de vaixells, navilier, banquer i assegurador. Va fundar una associació sindical de marins i va presidir la primera federació d'àmbit nacional. Fou fundador de Trasmediterránea i de Campsa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada