dissabte, 5 de novembre del 2022

Enguany canviem de segle

dijous, 3 de novembre
Oganyo* (Bèlgica, 30. Mestalla, el Pla del Real - 961 184 090)
No vos ho creureu, però avui he quedat a dinar amb unes companyes de treball del segle passat sí, però és com si no hagueren passat els anys, que estem iguals, i no hem parat de xarrar, clar; no ha fet falta contar batalletes, encara que hem fet alguna repassada al personal, això sí. Que gran, la gent de La Garrigosa! I quants records: el ball, els berenars, les mogudes...!
[*ogaño significa "enguany, actualment"]
Mentre hi anem arribant, unes cervesetes (que després en seran més: doble 2,50 € x 4; Mahou sense alcohol 1,80 €; canya Alhambra, 2 €; Alhambra 1925, 3 € x 2) i una tònica (Fever Tree, 3 €); també aigua ecològica de la casa (1,80 € x2).
Hi ha el menú Executiu (entrant, principal i postres, 17 €) i el del Dia (3 entrants per a compartir, plat principal i postres o café, 25 €); de nit també hi ha el  Deixar-se Dur (curt, 40 €, i llarg, 50 €). Triem el del Dia.
Comencem amb els entrants (en trauen dos plats de cada):

-Paté de campanya, chutney (condiment agredolç elaborat amb fruites o verdures cuites en vinagre amb sucre i espècies) de mango i ensalada d'encisam d'aigua (amanida de gripau, pamplina, regajo, boruja, moruja, Montia fontana)

Amb pa (1,90 € x 6) i oli

-Albergínies a la flama, rosbif, maionesa fumada, pétals de ceba torrada.
Boníssim en sabors, textures...

-Cremós de xirivia, rovelló, vel de papada ibèrica i pinyons torrats. 
Per a menjar-se'n un plat sencer sucant-hi pa.

(Les altres opcions: all porro confitat, piparra, formatge fresc, tapenade i pipes garrapinyades; pimentó del Piquillo confitat farcit de bacallà i salsa biscaïna)

Una copeta de vi per a mi
-¿Fuerte o suave?
- Alguna proposta original.
- ¿Un Rioja?
- 😕
Vega Vella Tinto DOCa Rioja
Tempranillo, Garnatxa (Graciano?)
Bodegas Cornelio Dinastía. Navarrete, La Rioja
4 € (Aprox 8,95 € 75 cl)
Fruita madura, espècies... bé.

Principals
Jo, m'arrisque amb la brinça o entraña (peça de l'especejament de la vedella corresponent al diafragma) a la graella, cremós de castanya, camagrocs (angula de monte, Cantharellus lutescens) i Demi-glace (salsa marró feta amb caldo de vedella i salsa espanyola) amb mostassa.
Que bona i saborosa!


També taste l'arròs melós de cloïsses, espàrrec silvestre i boletus, perquè les xiques no se l'han acabat (suplement 2,50 € x 3)

(Ningú ha volgut marmitako de bonítol, piparres envinagrades i pa a la graella)

Per a les postres
Pastís de formatge al forn i melmelada
Deliciós (i agraïsc que no porte xorrità de caramel ni dolços estranys)

O cremós de gianduja, gelat de vainilla i galeta d'ametla
(la fruita de la passió, amb coco, merenga i petazetes de llima verda no ha tingut èxit)

Café (1,50 € x 2; 1,70 € x 2)
Total: 34,29 € x 6

Lloc recomanable (i la veterania és un grau, encara que la joveneta aprendrà, segur). 
Hem eixit les últimes del restaurant, i sense colpet de licor.
No parlen valencià