dissabte, 12 de novembre
Zalamero (Sevilla, 20. Russafa - 960 486 042)
El tenim al costat de casa, però sempre que hem pensat anar-hi ha estat tancat; avui, en un pensat i fet, tenim taula per a dinar.
zalamero és una paraula d'origen àrab; a partir de salām (سلام) que vol dir "pau" i el verb ‘salama’, "desitjar la pau", tindríem a una persona que estava contínuament desitjant la pau, de manera exagerada, repetitiva i aduladora. I en aquest lloc, ens afalaguen amb les coques de la Marina i altres productes de la terra (tot i que no parlen valencià. No he trobat de qui és aquest bar, que té una continuació en Baldomero -Almirall Cadarso, 32- eltipoquenuncacenaencasa).
[afalagador, adulador, llepó / afalagar, mimar, conrear, amorar; adular, festejar; lloar, encensar, ensabonar, amoixar; agradar, acontentar, delectar, plaure]
i jo una copeta de vi (3,20 €)
Beso de vino DO Carinyena
Syrah i Garnatxa
Grandes Vinos. Carinyena, Saragossa
(Aprox. 5,50 €)
(A la nevera hi ha molts vins valencians, de Les freses i Celler del Roure)
El fenoll li dona un bon puntet, si el mescles amb la creïlla...
Figatell de la Safor, amb salsa fresca d'herba sana i comí (3,50 €)
Esmorzaret roll: cruixent de botifarra, faves i agredols de taronja (3,50 €)
Coca Montgó, amb tonyina de sorra i verdures torrades (7,10 €)
Estan boníssimes; la pasta de pa, extraordinària.
Pastís cremós de formatge de cabra amb codonyat (6 €)
Total: 20,65 € x 2
No parlen valencià. Servei atent
Lloc recomanable
Té un Solete Repsol
Disseny interior: DG Arquitecto
encuinarteValenciaSecreta
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada