dimarts, 28 de juny del 2022

Diumenge, a l'escola a dinar

diumenge, 26 de juny
Miquel Ruiz i Julio Vargas treballaren a La Seu de Dénia (ex estrella Michelín); ambdós han obert espais més modests i alhora més personals: el primer, El Baret de Miquel (Dénia), i el segon, Un cuiner a l'escoleta (Carrer Calvari, s/n, Sagra, Alacant - 965 587 653), entre garroferes, pins, oliveres i tarongers.
Hi ha una bona terrassa, però fa calor i triem l'interior, amb bons finestrals.
El Menú del dia inclou dos entrants, tres primers, un principal (a triar entre cinc i que fa variar el preu del menú, entre 32,50 i 48,50 €) i unes postres. El Menú Degustació (58 €) suma un primer, hi ha arròs i carn com a plats principals, i dues postres. Demanem el primer.

Aigua amb gas (Fonteforte 0,5l 2,50 €), i sense (Lanjarón 1l 3,75 €)
i una copa de vi, sense detall de benvinguda

Todo sobre mi 2020 DO Jumilla
100% Chardonnay    12,5% vol
10 mesos sobre mare
Bodega Cerrón. Fuente-Álamo, Albacete
[D'aquest celler hem tastat La Servil 2020 en una kata i El tiempo que nos une 2020 Monastrell a Birlibirloque]
(aprox. 7,90 € 75 cl))


Salmorejo amb cosetes



Pa i calentet
Una llesca de pa amb allioli gratinat
Senzill i bo






Croqueta de pollastre i verdures de putxero
Pura delícia



Bresquilla, sobrassada i cansalada en saladura.
Bonica presentació, atrevida, curiosa, boníssima.




Aladroc mediterrani i albergínia a la flama.
L'albergínia és molt saborosa i es menja al peix, però alternant els ingrediens està deliciós.


La Forcallà de Antonia 2018
DO València
100% Forcallat
6 mesos en roure de 500 l i 6 mesos en tina de fusta
13% vol
Rafael Cambra. Fontanar dels Alforins
Copa 4,75 €(aprox. 11,90 €)
Curiós


Jo, xulles de cabrit de llet fregides amb all tendre i xampinyó
(Menú 39,50 €). Molt tendretes i ben fetes.


Jj, espatla de cabrit confitada en caldereta (menú: 38,50 €)
Bo, però al final un punt salat.

[Les altres opcions són arròs de peix de llotja, cua de vaca i déntol de palangre]



Per a les postres
Pa cremat, granissat cítric i flamet
Aitana: bescuit d'ametla, escuma de caqui, gelat d'ametla garrapinyada i galeta
Sort que no hem demanat el menú llarg.
Café (1,70 €)
Total: 45,35 € x 2
Parlen valencià
Una bona opció si estàs per la Marina o vas a fer una excursioneta.