dilluns, 27 de juny del 2022

Què traginarem?

divendres, 24 de juny
No m'agrada que m'arreen, però no ha calgut per a vindre al restaurant Arre (Antonio Maura, 31. Castelló de la Plana - 964 183 691), l'antic forn del Canyaret (després, Miralles), amb arcs del segle XIV, diuen. La decoració és molt tradicional. Tenim taula en el pis de dalt.
Les taules tenen al centre lloc per a la brasa, però des de maig recomanen menús alternatius perquè fa molta calor. Tot és producte de proximitat, fins i tot la vaixella i la coberteria.

Detalls de benvinguda: olivetes, ametles i crocant d'avellana



Dopff et Irion
 AOP Alsace
Riesling
12,5% vol.
Dopff et Irion. Riquewihr, França
Copa 4 €

Jj, aigua amb gas (2,50 €)
També aigua Benassal (1l 3 €)

Triem el Menú Ramal (42 € x 2): amb sis entrants sorpresa, un plat principal, que pot ser carn o arròs al forn, i dues postres.

-Rosquilleta amb brandada de bacallà, envinagrats i sardina fumada



-Pera marinada, crema de dacsa, anxoves i anous de Viver





-Galera amb toc de Fabuloso Brandy Viejo Palomino y Vergara Xerés (aprox, 98 €)
Espectacular. Quin goig en la boca!



-Interpretació del Ximo, amb pa Carasau, tomaca en conserva, tonyina d'almadrava de Barbate, gotes de rovell d'ou i de formatge i pinyons 
[el Ximo és semblant al nostre Pepito; entrepanet amb tomaca, tonyina, pimentó, ceba, ou dur, pinyons... i fregit]



-Tallarines de carabasseta de Cabanes torrada, formatge Stilton i crema de plàtan oxidat.
[nova catàstrofe: no hi he fet foto!]


-Gambes blanques del Grau de Castelló, gaspatxo de meló d'Alger torrat, pimentó verd, llima salada, pa Carasau.
Deliciós



-Sépia en cruet tallada amb ganivet, i mantega de la melsa.
Difícil, molt intens





La perdición 2019
IGP Castelló
60% Tempranillo, 15% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot, 10% Garnatxa
12 mesos en roure francés usat
14,5% vol.
Etiqueta Esther Rodríguez
Copa (4,30 €; Aprox. 10,80 €)



Plat principal: Arròs al forn de corder amb llima
L'arròs sap a corder, i a llima, però el trobe un poc insuls, m'hauria agradat amb alguna coseta com cigrons o alguna verdureta.


Postres:
-Nectarina, cireres, infusió de sangria i gelat de iogurt
-Podem triar: Jj, arròs amb llet, i jo, gelat de fulla de figuera amb carabassa.

Demane café i m'hi conviden, amb el detall d'unes trufes casolanes de xocolate amb taronja confitada.

Total: 48,90 € x 2

Lloc molt recomanable

Parlen valencià

Ens regalen una targeta amb dibuix de l'ermita de la Magdalena, de Leonardo Recacha. El que no entenc és per què posa allò de "Arrieros somos y en el camino nos volveremos a encontrar", que fa referència a quan algú ens nega ajuda o fa alguna cosa que no ens agrada i assenyalem que un altre dia pot passar al contrari.
[He trobat que en valencià podria ser "Tu passaràs pel meu carrer. / Avui per tu, demà per mi. / Les persones es troben, que les muntanyes, no."
Un arriero és un traginer.
I com diríeu Arreando que es gerundio?: Avall, que fa baixada; som-hi; som-hi, que no ha estat res; endavant les atxes...]


"Arre, el restaurante que recupera la historia de Castelló", ValenciaPlaza (Pedro Salar en la cuina i Bea Villalba en la sala)
"El chef del Aqua..." castellónplaza