dimarts, 31 de maig
En un tres i no res, a partir d'un quimono i un bolset de festa, s'ha muntat un dinaret fantàstic al costat de casa; curtet, sí, però molt agradable (Regne de València, 38-Mestre Serrano. Russafa - 963 286 734).
Hi arribe la primera i, com que sé que em tocarà triar el vi, assumisc el risc en solitari:
100% Syrah
6 mesos en roure
Bodega El Mollet. Les Useres
17 € [Aprox. 10 €]
Fruita, regaléssia, punt dolç i amarg, herba, molt agradable.
Aigua (2 € 0,5 l)
Com sempre, serveixen el detall d'unes papes amb clòtxines en escabetx.
Compartim uns platerets al centre:
Menudetes i bastant bones.
Alcaseta (carxofes i bolets; 12 €)
No és que siga massa original, però està molt bo; els ingredients mantenen l'essència individual i alhora formen un conjunt harmònic.
Amb cistelleta de pa, que no cobren, per a sucar bona cosa.
Calamars arrebossats (la Marina)
Titaina (12 €)
Ja he parlat moltes vegades d'aquest plat, que solen anomenar així al Cabanyal, però que a l'Horta en diem "tomata, pimentó i tonyina" o "pimentó, tomata i tonyina".
Curiosa, la manera de presentar-la, amb la tonyina de sorra per damunt.
[Acabe de descobrir que a la Wikipedia i en altres webs l'anomenen "atún de arena" i "atún de ijada"; és la part de la ventresca més grassa i saborosa i se sol preparar en saladura; també l'anomenen "jamón del mar"]
Jo no hauria demanat dolç per a les postres, però sóc una envejosa i em copie de Carme: una castanya gelada (4 € x 2); Jj, una trufa (2,50 €)
Café (1,50 €), tallat (1,60 €) i café del temps (1,70 €)
Total: 26,50 € x 3
No parlen en valencià (l'amo sí que en parla, però no està)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada