"Cantem l'estiu". Catorze.cat
"La vida té vida pròpia" Summer is coming "Se'ns desfarà la pell del pit, la més fina, com si fos mantega" (Sònia Moll Gamboa)
Catorze.cat |
Ho celebrem per partida doble al pati de l'institut ja que tres companys es jubilen.
No vos ho creureu, però la foto està agafada exactament a les 11,14 h.
Collbaix La Llobeta 2015 Pla de Bages
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot
20 mesos en roure francés
13,5% vol.
Celler el Molí. Manresa
(Aprox. 14,90 €)
Hi ha també coques de poma, de cabell d'àngel i moltes més coses... Salut, companys, i enhorabona!
divendres, 24 de juny
Encara que avui ja no és el dia més llarg de l'any, ho celebrem igualment, amb caviar/ous d'esturió de Sarrió
dijous, 30 de juny
El curs està a punt d'acabar, i alguns companys del Departament no tornaran el curs que ve a aquest institut. Quedem a fer una cerveseta, encara que al final no estem tots. En tres anys que estic ací mai he menjat al restaurant de davant (Taverna Casa Juan, Almirall Cadarso, 24-Borriana. La Gran Via, L'Eixample - 963 442 275); com que ja està obert ens asseiem en una tauleta de la vorera.
Encara no tenen la cuina a punt, però ens ofereixen un plateret de tomaca amb tonyina (Elena volia un entrepà, però el xic no ho entén i a més a més estan acabant de coure el pa; finalment en trauen unes llesquetes); està molt bona.
Ens convida la quefa.
Fan l'intent de parlar valencià, i s'agraeix.
diumenge, 3 de juliol
dilluns, 4 de juliol
La tia Lolita -la major dels tres germans- se n'ha anat avui, l'última. Quina fortalesa la d'aquestes dones, i quin sentit de la família, del deure, i fins i tot de la submissió... Bon viatge, tia.
Xarrant de tot un poc fem una orxateta a Picó Masià (Sant Josep de la Muntanya, 24 - La Petxina, Extramurs). Molt bona.
dijous, 7 de juliol
Síííí, m'he atrevit a tallar-me la melena. S'ha fet tard i menjaré qualsevol cosa; passe per davant de La miqueta (Salvà, 8. la Xerea, Ciutat Vella - 613 024 929), on fan menjar per a emportar-se, però també hi ha tauletes, i m'hi quede.
Una ensalada d'arròs (mitja, 3,85 €), amb aigua i un tallat.
Doncs això, un lloc de pas.
No parlen valencià, ni una miqueta.
--------------------
El carrer està dedicat al Vicente Salvá i Pérez (València, 1786 - París, 1849) i el seu fill, Pedro Salvà Malleu. El pare fou llibreter a València, Londres i París; editor, professor universitari, escriptor, traductor, polític... (Viquièdia)
El carrer també ha portat el nom de Tripers, Hospital, Hospital de pobres estudiants, Confraria de Pobres estudiants i Pobres estudiants, on hi havia un hospital-confraria (1540) per a atendre els estudiants menys afavorits. (callesyplazasdevalencia)------------
La vesprada acaba al pati de Kea (Cadis, 70 - Russafa) prenent una cervesa amb una personeta molt especial, una antiga alumna bonica, activa, compromesa... i que està opositant a mestra! Quina sort tindran les criatures amb alla, que fins i tot s'atreveix a treballar a classe Els miserables d'Hugo!
divendres, 8 de juliol
Fruita d'estiu. Mmmmmmm
dissabte, 9 de juliol
Carn en diferents coccions i amb diverses espècies i acompanyaments.
Ensalada de pasta.
100% Boval
12% vol.
Vicente Gandia. Xiva
Fresquet, agradable.
6,90 €
Diu: "Haz que suceda". Jo, en aquestes hores, ja espere pocs miracles però, la veritat, estic farta que només hi haja el nom del producte en valencià i tota la resta en espanyol (i en anglés, francés...)
divendres, 15 de juliol
Uns amics estigueren de viatge i compraren un cava pensant en nosaltres; no direu que no són bonicos! I avui toca beure-se'l. Li farem festeta.
100% Chardonnay
43 mesos criança
12% vol.
Gramona. Sant Sadurní d'Anoia
Jaume Gramona
Degorjat 1/2022
Aprox. 31,90 €
Fruita blanca, fruites seques, mineral, forn... Molt bo
Jj ha anat a bussejar i ha portat uns caragolets, eriçons, caixetes, carrancs... fins i tot un peixet.
Tenim pernilet ibèric Lazo i Q-A porten uns altres ibèrics de Corte Ibérico.
També porten anxoves, i les servim amb formatge fresc.
Javi porta unes sardines que ha marinat ell, amb tomaqueta.
Hi ha coques amb cacau i pa (blanc, negre, amb curri...) del forn V.Raimundo
100% Trepat
12-15 mesos sobre mares
11,5% vol.
Pere Ventura i Família. Sant Sadurní d'Anoia
Aprox. 17,90 €
Jj també ha preparat un curri amb magret d'ànec
Per a les postres, meló, cireres i un poquet de dolç.Azabache Crianza VS 2018 DOCa Rioja
Tempranillo, Garnatxa, Graciano (70-20-10%?)
12 mesos en roure americà i francés
14% vol.
Fincas de Azabache. Aldeanueva de Ebro, La Rioja
Aprox. 5,90 €
Fa dos dies hi hagué lluna plena, anomenada lluna roja o del Perigeu (el punt de l'òrbita d'un satèl·lit en què aquest cos està més a prop del cos al voltant del qual orbita, o siga, el punt en què la Lluna i la Terra estan més a prop), i avui encara impressiona, sobretot quan està eixint de la mar.
dimecres, 20 de juliol
Avui vindran a passar el dia les GuinessGirls. Un cafenet, un passeig i un banyet a la platja, un rentonet a la piscina i promptet a dinar.
L'aperitiu es completa amb pernil ibèric Lazo, papes, olives...
Al súper de davall de casa encomane un arròs al forn (5 € x 3). Un poquet insuls.
Viaril Rosado Bobal2020 DO Manchuela
Boval
13,5% vol
Coop Nuestra Sra de la Cabeza. Casas Ibáñez, Albacete
Aprox. 4 €
Fruitetes, fresquet, agradable.
Cireretes, coca cristina i café per a les postres.
Cireretes, coca cristina i café per a les postres.
diumenge, 31 de juliol
Buf, ja ha passat el mes de juliol...! En un bufit!
Fa calor, no hi ha ganes de cuinar, així que demanem taula al BuenavistaClubSocial de davall de casa.
Aigua amb gas (1,80 €) i sense (1,50 € 1 l) i cervesa Amstel (2 €), sense cap detall.
Ensalada russa (5,50 €),
tellines (10,50 €, són congelades, o jo que sé!!),
ensalada valenciana (8 €),
sépia a la planxa (ara comprove que no l'han cobrat)
Com a plats del dia només tenen:
-gaspatxo andalús (3,50 € x 2; de pot, poca gràcia),
-paella (5,50 €)
(-ensalada)
Per a les postres compartim una tallada de meló d'alger (1,50 €)
Total: 14,50 € x 3
Només en cas de necessitat
No parlen valencià
divendres, 5 d'agost
Hui Jj ha fet una paella ben orignal, amb el caldo de les carcasses d'un pollastre a l'ast, carn de pollastre, mandonguilletes de carn i allets tendres. Boníssima
Godello
13,5% vol.
ViniGalicia / Terriña. Chantada, Lugo
Aprox. 6,96 €
Fresc, agradable
Tellines al vapor i tellines amb tomaqueta i ceba
Berberetxos amb ceba, curri, wakabi...
dilluns, 8 d'agost
dimarts, 9 d'agost
uns pimentons verds farcits de truita de creïlla (recepta d'Arguiñano)
i sardina de bota amb ceba.
Que bo tot!
dijous, 18 d'agost
Novament, una botelleta de cava té la culpa d'un soparet a la mar, i d'una passem a tres...
100% Godello
10 mesos sobre mares en roure francés
Bodegas Mauro. Tudela de Duero, Valladolid
9.885 botelles
Aprox. 42,50 €
Fruita, molts matisos; elegant, redó
200 Monges 2010 DOCa Rioja
85% Tempranillo, 10% Graciano, 5% Garnatxa
20 mesos en roure nou francés i americà
13,5% vol
Nº 6.246 de 50.300 botelles
Vinícola Real. Albelda de Iregua, La Rioja
Aprox. 37,90 €
Fruita, espècies, café, xocolate, torrats... ho te tot!!!
Gramona Argent Rosé Brut Nature 2018 Corpinnat
100% Pinot Noir 11,5% vol.
32 mesos criança
Rosa, violeta, maduixa... Punt mineral, elegant.
Gramona. Sant Sadurní d'Anoia
Desgorjat 2/2022
Jaume Gramona
Aprox. 31,30 €
I clar, s'ha d'acompanyar amb alguna coseta per a menjar:
Caragols de mar, petxelines (lapas), caixetes, megatruita de creïlla,
sépia amb ceba,
polpets amb whisky i carlotes
i dolcets de Vicente Raimundo
dijous, 25 d'agost
Anàvem a esmorzar a La Botiga de l'Estació (fb) de Massamagrell, però està tancada i comencem el passeget per buscar algun bar obert; Massamagrell sembla una ciutat fantasma, els carrers buits, les botigues tancades.
Va, un bar qualsevol de l'avinguda, el Safrà Gastrobar per exemple (Av. Major, 40 - 644 070 280). L'interior està impracticable, amb el taulell ple de plats i gots bruts, així que ens quedem al carrer.
Aigua amb gas i cervesa; cacaus (altres taules també tenen variants, però a nosaltres no ens arriben).
Ens fan propaganda d'uns caragols molt bons (però no ens saben dir com són; 7,50 €)
Esmorzar popular Safra, de llom amb pimentó (6 €)
Café
Total: 10,50 € x 2
No parlen valencià
La xiqueta que ens atén te poca espenta; l'encarregada o ama ens pregunta diverses vegades si tot està bé.
Experiència poc gratificant.
dissabte, 10 de setembre
Aprofitant que el xic no juga avui, anem a esmorzar. En principi, anàvem a anar a l'asador La Vaca; però no m'abelleix un bon tros de carn a mitjan matí; segona opció, La Botiga de l'Estació de Massamagrell, però obrin molt tard. Finalment, la tria és un baret de pas, El Pessic (Mare de déu de Puig, 2. El Puig - 679 599 826). La terrassa està plena (un bon senyal, no?), però tenim sort i desocupen una tauleta. Resulta que són la versió valenciana del xinés del costat, Meilan, de fet, açò és El Pessic by Meilan.
Jj, un entrepà de calamars; jo, un de tomaca amb tonyina. I ara ve el desastre: trauen un entrepà sense haver netejat la taula; no recorden el que hem demanat per a beure (Jj, Coca-Cola Zero; jo, cervesa); hem de reclamar els cacaus, i després les olives, i finalment el meu entrepà.
He de reconéixer que els bocates no estan malament, i el pa és bo, ara, l'atenció... Veiem que tant el que ens ha pres nota a l'interior com la xica que ens serveix estan esmorzant, deu ser que els hem pillat en mal moment.
Un café i el compte. Ara ens atén el que sembla l'amo, que "no sé dónde tengo la cabeza". Total: 6 € x 2
El que ens atén dins parla valencià.
El servei és de diverses nacionalitats i amb edats diferents.
diumenge, 11 de setembre
Boníssima
Monastrell, Cabernet (?)
Criança
13% vol.
La Palera, Vilafamés, Castelló
Fruita, sotabosc; agradable
Aprox. 10
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada