dissabte, 25 de novembre del 2023

Penjades de la natura: xuli, Xulilla

dissabte, 18 de novembre
Intentant comboiar més gent per a les eixidetes de dissabte, havíem proposat la ruta turística dels ponts penjants de Xulella, però no hem tingut massa èxit; només en som quatre.
Hem reservat taula a Hoces del Turia (Maestro Amblar, 25. Xulella, la Serrania - 625 564 192), al carrer.
Hi ha menú (24 €) amb quatre entrants per a compartir, un plat principal i postres, però ens sembla molt de menjar i demanem a la carta.

Ajoarriero (6,90 €)

Olla de col copada (berzas) amb el seu rin-ran d'ou dur i bacallà en oli d'oliva
(10,90€) És un plat tuípic de Xulella. L'olla xurra, a l'hivern.

Arròs de cérvol, amb bolets i allets tendres (15,90 € x 2) 

Aula 2020 DOP Utiel-Requena
80% Boval i 20% Tempranillo
9-12 mesos en roure americà
Coviñas. Requena 
12 € (3,88 €)

Aigua (2,50 €)
Per a les postres, compartim:

Pastís de formatge "en fases" (6,90€). Bo de sabor; deceben les "fases".

Pastís de de formatge i Lotus (5,90 €)
Deu estar de moda; no l'havia vista mai i ara, en dues setmanes, dues vegades.

Cafés i infusions.
Total: 19,53 € x 4

Si hi aneu, demaneu taula al pis de dalt, unes golfes amb unes vistes precioses.
Ens havien recomanat Las Bodegas (Vanacloig), i també El pozo.


Abans de dinar hem fet una volteta pel poble i hem caigut en la temptació en un forn, Esteve (pl Lobo): els típics "reguiños" (semblans al pa socarrat; com també els “congretes”, els “mantecados” i les coquetes d'ametla -salades-); n'hi ha amb panses i nou i amb xocolate, però els hem comprat sense res; 



jo, també, pa d'all i pa amb pebre roig.