En aquesta entrada aniré penjant cosetes que taste i que no tenen espai propi.
Comencem amb un poema de Maria Mercè Marçal
Avui, vint-i-u de desembre,
he sortit al balcó:
sota una pluja que ja amainava
he vist els testos, les olles, els pots
de conserva plantats d’atzavares,
de cintes, begònies, geranis i cactus,
de cabellera de la reina
i d’alegria de la casa.
I el gessamí, que si se’m mor, no se’m mor.
Feia molts dies que no sortia al balcó
corrent darrere d’amors i d’altres coses…
I evoque la meua amiga Ana, que deia que si tenia les plantes de la terrassa boniques és que hi havia poca aventura amorosa...
divendres, 23 de desembre
El planeta està malalt, molt malalt. Avui, vespres de Nadal, fa 24 graus i em passege voreta mar banyant-me els peus.
Em regalen un pastís de formatge casolà, fet seguint la recepta del pastís de formatge del restaurant La Viña (Sant Sebastià), de Santiago Rivera. No puc esperar-me per a tastar-lo, encara que no siguen hores. Mmmmm. Gràcies infinites, Rafa.
Avui eixim a passejar i dotorejar regals i rebaixes. Esmorzem a Poppyns (Isabel la Catòlica, 21), un lloc molt agradable al fons de la botiga:
dijous, 29 de desembre
Avui eixim a passejar i dotorejar regals i rebaixes. Esmorzem a Poppyns (Isabel la Catòlica, 21), un lloc molt agradable al fons de la botiga:
Suc de taronja (3 € x 2)
Mini xapata amb salmó (2 €)
Quiche (2,90 €)
Café (1,20 €) i americà (1,60 €)
Total: 6,85 € x 2
No parlen valencià
Mirem, però no comprem res.
divendres, 30 de desembre
i un dia sa mare li les va fer"
En tots els anys que portem celebrant els aniversaris al Gurugú (plaça Major, 9. Meliana - 961 495 377) crec que mai no havíem vingut el dia 30 de desembre; se'ns ha fet un poc tard.
Creïlles braves (6 €)
Jo, una llesqueta de carabasseta amb formatge brie, pernil i nous (6 €)
Cafés
Total: 12,87 € x 3
Parlen valencià
dissabte, 31 de desembre
Després d'un passeget fantàstic per la platja, fem una prèvia al sopar de Cap d'Any i dinem a la terrassa,
amb gambetes, nècores, clòtxines...
60% Garnatxa, 40% Cinsault
13% vol.
Château Puech-Haut. Sant Dreseri, Occitània, França
11,80 € (Makro)
Cítric, fruitetes roges; fresquet.
La botella és bonica, amb tap de vidre, de les de guardar.
divendres, 6 de gener
Una reunió d'amics per celebrar l'entrada de l'any sempre està bé, encara que hàgem anat de dinar a casa de la mamma i no puguem més.
Per acompanyar la botella de cava, llonganisseta, formatge blau, fruites seques...
i panettone de xocolate de Raúl Asencio
100% Pinot Noir
11,5% vol.
Bodegas Hispano-Suizas. Requena
26 €
Fruitetes roges, vainilla, forn... Agradable
diumenge, 8 de gener
I què toca dinar hui, últim dia de vacances? Verduretes. Però mireu quina gracia de plat: carabasseta, alls porros, albergínia, pera i sí, dàtils.
dijous, 12 de gener
Mireu quin regal li han fet avui al xic de Foios. Xe.... Naranjas de Foios. Com pot ser això, si es veu tan clar que són taronges...!
Taronges, mandarines, 2 llimes, 4 carxofes, mel de flor de taronger, ciri amb aroma de taronja. Molt ben presentat.
Quan arribe al Koyama (Russafa, 38 - 961 001 446) ja han demanat edamame (3,90 €), maki de salmó (5,80 €) i caldo miso de porc (8,60 € x 2); aigua amb gas (2,20 €) i coca-cola.
Jo, ensalada d'alga wakame (4 €) i una broqueta de pollastre (4,80 €), amb Coca-cola (2,50 € x 2)
Total: 14,36 € x 3
Hi ha una xica nova que atén en valencià.
Hi ha una xica nova que atén en valencià.
L'altre dia a la platja Jj feu uns cigrons negres amb embotit, però no fiu foto; avui n'hem tornat a menjar; diferents, sense més.
dimarts, 7 de febrer
El xic hui ha anat a dinar a Castelló i ha portat unes pilotes de frare del forn que se suposa que fa les millors: Macian (Major, 12). La pilota de frare (o berlina) és com un sussú però redó, una massa esponjosa farcida de crema, fregida i recoberta amb sucre. Boníssimes.
Recepta a MandarinasYMiel
Mencia
12,5% vol.
ViniGalicia Grupo Bodeguero
5,19 € (Consum)
(el Godello de la mateixa marca m'havia agradat molt més, però no està malament del tot, tenint en compte el preu)
dijous, 23 de febrer
Anit li dic a la mare que dine amb ella avui. I què m'ha fet per dinar? Arròs amb bledes! Com m'agrada!
Amb ensalada completeta i fins i tot una botelleta de cava (Charmat Platino Brut).
I per a les postres, moniato torrat.
divendres, 24 de febrer
Verney Vermouth delle Alpi
16,5% vol.
La Valdôtaine. Saint Marcel, Aosta
La recepta està atribuïda a l'abat Edouard Berard, botànic que va viure a Aosta (1880)Fusta i timó
Aprox. 26-30 €
divendres, 3 de març
En castellà, el polp és protagonista de moltes frases fetes. "Caer la del pulpo" (maltractar), "Estar más perdido que un pulpo en un garaje", "Ser o comportarse como un pulpo", "Aceptar pulpo como animal de compañía", "Ser más difícil que ponerle el pantalón a un pulpo"...
El cas és que el polp és el protagonista d'avui i gràcies a ell -i a Amparo, clar- tenim dinaret al "balcó infinit" de la platja -encara que ens ha costat trobar el dia, que, per cert, és preciós-.
Comencem l'aperitiu amb papes, olivetes, formatge, panets diversos (focaccia)...
Cabernet Sauvignon, Malbec? Merlot?
14,5% vol.
Aprox. 16 €
Fruita negra, vainilla, tabac...
I després arriba ell, majestuós, amb les seues creïlletes, el seu oliet, el seu pebre roig, la seua sal... espectacular!
També tenim uns espàrrecs blancs king size arribats directament de La Rioja
I uns tirabecs al vapor amb pernil, i ensalada.
Per a les postres, Isabel ha portat un pastís de poma i uns dolcets àrabs de Raimundo que estan deliciosos.
La vesprada s'allarga amb café, gintònic, paraules, riures... i es fa de nit, clar.
No podem tardar a fer la pròxima.
dijous, 9 de març
Arribe a casa de la mare a taula parada: cacau i tramussos, ensalada i l'arròs.
Aquesta vegada amb aigua.
Per a les postres, taronja i moniato torrat.
Que grans aquests momentets!
diumenge, 12 de març
Diumenge toca paelleta, encara que ja no és la paella del pare ni de la sogra; aquesta es fa amb el que hi ha a casa.
I carn guisada.
Fa tan bon dia que dinem a la terrassa, clar.
dimarts, 14 de març
VFyT |
Ens fem uns bunyolets a l'orxateria El Collado (Ercilla, 13)
Unes quantes llistes recomanant bunyols a València:
pataPato: La Churrería del Barrio (Burgos, 2), Míster Churro (Sang, 9), Mari Toñi (C/Alboraia, 23), Panach, El Collado
ValenciaSecreta: Mari Toñi, Churros Numerosos (Jesús, 41), El Collado, El Contraste, Fabián (també a la nova ubicació? Moratín, 1), Santa Catalina, La Churrería del Barrio He de tastar els de Bienve (davant de Glasol, Regne València, 22)
I després em faig un vermut (Zarro, "el vermut de Madrid") amb Jj (l'altre Jj) al Café Tostao (Sevilla, 19); ell, una cervesa (5,60 €); amb el detall d'unes papes
dijous, 16 de març
Com ja he dit en una altra entrada, he menjat els bunyols de carabassa de Bienve (Pintor Salvador Abril-Regne de València); a 6 € la dotzena. Amparo Bonet és neta de Bienvenida Garrigues (casada amb José Higón, avi del gran Paco Higón), que ja feia bunyols en 1928 en un bar de l'antiga plaça de Russafa. Només en fa en el període faller; i si els encomanes, fa bunyols de figa (figues albardaes).
Al diccionari de l'AVL llig que albardar és "Arrebossar (un aliment) per a fregir-lo en forma de bunyol". (També "Embolicar -un aliment- amb una llenca de cansalada entreverada").
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada