divendres, 9 de desembre
kata 178 - "Què tenen en comú?" (Salva)Hi ha quatre vins que, en principi, no coneixem. Són monovarietals (dos vins amb el mateix raïm). Dos són espanyols i dos, no. 2017, 2018 x 2 i 2019.
100% Garnatxa
12 mesos en roure francés usat
14% vol.
Bodega A Pie de Tierra. Méntrida, Toledo
Aitor Paul (Lavinia) i David Villamiel
24,90 €
- Capa baixa, robí, brillant, rivet taronja tella
- Fruita madura, pruna, fruita amb mistela o conyac, bombons MonChérri, no hi ha fusta ni espècies ni vainilla, alcohol
- Acidesa, un poc avinagrat, alcohol, dur, licorós, evolucionat, poca extracció; sap a vell
Discrepàncies sobre si sembla espanyol o francés
100% Ganay
8 mesos en bota (40%) i fudres (60%)
14% vol.
Château de Chatelard. Lancié, el Roine
14,85 €
- Capa mitjana, picota o pruna amb rivet granatós, llàgrima, jove, intens
- Flors, violeta, alcohol, puromoro negre, herba, palote, pell seca de taronja, lactis, iogurt fermentat, fumats...
- Té més cos que l'anterior, bona acidesa, amargós, làctic, fresc, estructurat, equilibrat
Sembla espanyol, o no
100% Pinotage
12 mesos en roure francés de segon i tercer ús
14,5% vol.
Kanonkop. Simonsberg-Stellenbosch, Sud-àfrica
24,90 €
- Capa mitjana alta, picota o pruna, rivet morat
- Carbó, fosc, flor, fusta, pedra, fruita madura, cuir
- Mineral, pegament, fruita, mora,
Garnatxa català? Saborós
100% Garnatxa
13 mesos en botes de 300 i 500 l
400 botelles
28,75 €
Bodega Cuatro Monos (fb). Madrid
- Color paregut al primer, menys taronja i més maduixa. Francés?
- Fruita, mandarina, poliment de tarongina, tancat, polsós, "sagristia, religió"; molt diferent al primer
- Avinagrat com el primer, taronja, còctel San Francisco
En principi jo pense que primer i quart no són espanyols, però quan sé que hi ha un sud-africà sé que és el tercer. Mai de la vida hauria dit que primer i quart són garnatxes espanyoles.
I què és el que tenien en comú els vins? Doncs tots són vins de terrer granític: "grandesa i verticalitat".
Per al sopar:
guacamole,
formatges,
esgarradet i sépia amb ceba de la mamma foiera,
pastís de pasta fullada amb pernil dolç i formatge,
galta guisada,
amb arròs i cuscús de guarnició.
lioneses, mini palos catalans,
sussús (xuixo, suso),
xocolates diversos...
Cafés, infusions
i algun vinet dolç o licor
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada