Com ja he fet altres anys, compre gínjols per a portar a escola i, com sempre, bona part de l'alumnat no els coneix.
Enguany al mercat m'he trobat una sorpresa: al cartell no posa "chínchols", sinó "ginjols del horta", anem avançant, quasi ho encerten; per a l'any que ve l'accent i l'apòstrof.
100% Tempranillo
18 mesos en roure francés, americà i hongarés
14% vol.
Bodegas THESAURUS. Olivares de Duero, Valladolid
Aprox. 22,50 €
Fruita madura, torrats, vainilla, café... agradable.
divendres, 21 d'octubre
Empanades del forn de Conxín i Valencia, i croissanets;
paté de remolatxa...
Julia de Moya 2015 DO València
100% Monastrell
18 mesos en roure francés
14,5% vol.
De Moya. Utiel
17,90 €
I després anem al KafreTeatre 2022, a veure l'obra de Patrícia Pardo, Madonna. "MADONNA o les xarxes de l’estima i de les cures, les que practiquem i les que projectem. Les filles, els animals; la criança i el veganisme. Els canvis de paradigma en la visió que tenim de la dignitat del proïsme, siga persona o animal. Siga adult o infant. Siga pollastre fregit o no."
dissabte, 22 d'octubre
per a esmorzar, un entrepà de truita de creïlles, aigua i tallat.
Per a dinar, cervesa, ensalada amb formatge de cabra, fruites seques, cansalada...; fideuà; cap de fruites i café.
divendres, 28 d'octubre
M'agrada celebrar amb l'alumnat les diferents festes o els dies assenyalats. Avui hem parlat de Tots Sants i el Dia d'Ànimes. Una alumna d'origen marroquí ha portat dolços fets per sa mare
dissabte, 29 d'octubre
Listán Blanco (= Palomino)
8 mesos amb mare en roure francés
12,5% vol.
Borja Pérez Viticultor. La Guancha, Tenerife
Aprox. 21,30 €
Recorda un poc el vi flor; flors, fumat; redó, saborós
La història de com m'ha arribat el vi és un poc rocambolesca, directament de Nozomi.
Per favor quin dia. He nadat a la mar i tot.
40% Trepat, 20% Garrut, 20% Garnatxa, 20% Ull de llebre
12 mesos en fudres de 4.000 l i en ciment
13% vol.
25.00 botelles
Aprox 19,90 € (regal)
Flors, herba, pedra... suau.
divendres, 11 de novembre
Aquest encontre d'aniversaris amb les amigues del poble s'ha endarrerit molt; no ens veiem des de maig i damunt hui hi ha hagut un problema d'última hora i només en som dues.
Demanem al centre un plat de calamars (10 €) i un sàndwitx de pernil dolç i formatge (3,50 € x 2).
Café i tallat.
Total: 13,20 € x 2
Un lloc on s'està a gust i es pot xarrar i xarrar...
divendres, 18 de novembre
Avui sí que estem les tres. A més de la cervesa -amb el detall dels cacauets- demanem al centre uns calamaronets fregits (9 €) que estan molt bons.
Després, jo, una llesca de pa amb pit de pollastre, albergínia, formatge brie i orenga (5,50 €).
Elles, sàndwitx i entrepà.
Cafés i infusions.
Total: 14 € x 3
diumenge, 13 de novembre
Després d'un cap de setmana de pluja i vent ix el solet, així que cal a profitar-ho, passejar voreta mar i fer-se el vermut
dimarts, 15 de novembre
No solc fer doblet (dinar-sopar fora), però les coses van com van i si cal...
Quedem a fer una cerveseta al Café Sant Jaume (Cavallers, 51. El Mercat, Ciutat Vella) i després, clar, cal fer una picadeta. És dimarts, però tot està ple; la Pilareta, impossible; el Molinon, també, així que acabem on no hi ha gent: Restaurante San Miguel (pl. Músic López Chavarri, 7. El Carme, Ciutat Vella)
Quedem a fer una cerveseta al Café Sant Jaume (Cavallers, 51. El Mercat, Ciutat Vella) i després, clar, cal fer una picadeta. És dimarts, però tot està ple; la Pilareta, impossible; el Molinon, també, així que acabem on no hi ha gent: Restaurante San Miguel (pl. Músic López Chavarri, 7. El Carme, Ciutat Vella)
Unes cerveses (2,50 € x 5) amb unes olivetes com a detall;
pernil i formatge,
creïlles braves,
i calamars.
(10 €, 8 € x 2, 7 €)
Total: 11,38 € x 4
No parlen valencià.
Tot prescindible, excepte la quedada, òbviament.
------------
100% Tinta de Toro
24 mesos en roure francés i americà mou i usat
14,5% vol.
Bodegas y Viñedos San Román. Pedrosa del Rey, Valladolid
Aprox. 27, 30
(Aquesta vegada les sobres m'arriben des de La Vid, amb un "plateret" de paella amb carxofa boníssim)
100% Viura
14% vol.
Palacios Remondo. Alfaro, La Rioja
Álvaro Palacios
Aprox. 21,20
Fruita, flors, mineral... molt bo.
(Un regalet que ha sobrat al restaurant Fraula)
----------------
dissabte, 26 de novembre
Després del passeget per la mar i el vermut, hi ha un gaspatxo un poc especial, amb pollastre, alls porros i llet de trigre (seguint els preceptes "ací no es tira res")
El Miracle nº 1 2021 DO València
Boval, Cavernet Sauvignon
Gamonéu (vaca i/o ovella i/o cabra). Picos de Europa4 mesos en roure francés
13% vol.
Vila Albina Reserva 2012 DOCa Rioja
Vicente Gandia. Xiva
diumenge, 27 de novembre
El xic ha fet un viatge meteòric a Gijón, i ha comprat fabes i compango (fesols i companatge), així que hui toca favada, tot i que fa un sol primaveral...
Vendimia Seleccionada. Magnum
80% Tempranillo, 15% Mazuelo, 5% Graciano
24 mesos en roure americà
14% vol.
Bodegas Riojanas. Cenicero, La Rioja
Emilio Sojo
Aprox. 23 €
Pareixia que ja no estava, però encara s'ha portat com un bon clàssic.
Emilio Moro 2019 DO Ribera del Duero
Tempranillo
Roure americà i francés
14,5% vol.
Emilio Moro. Pesquera de Duero
Aprox. 19 €
Uns formagets asturians (excepte un, però recomanat i comprat allà)
Aprox. 19 €
Uns formagets asturians (excepte un, però recomanat i comprat allà)
Suerte Ampanera. Blau de cabra. Colmenar Viejo, Madrid
Rey Silo. Aufega'l pitu. Llet crua de vaca. Pravia
Quesería Alejandro Casielles 1913 de cabra anyenc (premi World Cheese Awards 2021). Pola de Siero. Espectacular
Mandarines, coca amb anou i panses del mercat de la Pobla i Cristines de Foios.
I se'ns fa de nit a la terrassa (hem d'anar posant-nos carsenets i mantetes, això sí, hehe, però no ha fet gens de vent)
diumenge, 4 de desembre
diumenge, 18 de desembre
Després d'un passeget volem fer un vermut. A l'Aral només donen taules per a dinar; ens conviden a seure en el bar de davant, el Siroco (que també és del Coso), cara al port. Tenim taula, sí, una altra cosa és el servei, que està més que desbordat. No tenen res que ens abellisca; al final,per acompanyar la cervesa Alhambra (3 €) i el vermut (Vittore, 4,50 €), demanem uns Nachos Siroco (totopos, carn xili, formatges gratinats, salsa chedar, guacamole, pico de gallo, nata agra, salsa relish de tomaca; 9,80 €)
Total: 8, 65 € x 2
No parlen valencià
Gens recomanable
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada