divendres, 7 d'octubre
Al migdia m'he assabentat que a l'institut hi havia un dinar, però he estat exclosa perquè era per als joves. Xeeee, com van perdent les formes aquests jovençols...! Tant se val, que ara ve la bona perquè a la nit tinc sopar amb la cutxipandi, que fa molts més anys que aquells que som joves; per nosaltres sí que no passen els anys, hahaha.
L'amfitrió ens ha convocat a partir de les 20 h a Fumiferro (Vicent Ballester*, 38. El Cabanyal - 960 726 640); la gent hi va apareixent a poc a poc per la terrassa, però ell tardarà un poquet -cosa rara, raríssima-; finalment en serem tretze, i no, no som triscaidecafòbics; hi ha molta conversa per davant, amb unes cervesetes (Doble sense filtrar 2,50 € x 5; Doble Águila 2 € x 7; Doble Radler 2,20 € x 5; Paulaner 3,50 €) i uns vermuts El bandarra (2,50 € x 3); crec que els primers tenen el detall d'unes olivetes, però jo hi arribe tard.
Passem a l'interior; pensàvem que la reserva era fora, però com l'oratge està indecís... Algun error, la taula no està parada per a tots; moviment ràpid i comencem amb unes entradetes mentre hi arriba la foiera que s'ha perdut.
Humus de remolatxa amb verduretes (carlota, carabasseta) i pa torrat (5,50 € x 4)
Creïlles BARBAS amb allioli d'all torrat, pebre roig de xoriç i sal fumada (6,50 € x 4)
Ensalada d'ànec Thai: mesclum, papaia, cogombre marinat, brots de soia, magret d'ànec marinat brasejat adobat amb curri roig (13 € x 3).
100% Tempranillo
9 mesos en roure
14,5% vol.
Bodegas Veganzones. Fompedraza, Valladolid
19,80 € x 2 (Aprox. 8 €)
Suc de fruites negres encara verdes, torrats.
Hi falta botella.
La Madriguera 2020 DO València
100% Monastrell
4 mesos en roure francés
14% vol.
Bodegas Arráez. La Font de la Figuera
Toni Arráez i Marc Gómez
14,20 € (6 €)
Fruites roges i negres, espècies, punt dolç; més amable
Aigua (botella gran 2,50 € x 2; amb gas 2 €)
Al final, la nostra taula sí que estava fora, i l'oratge aguanta, així que tooots cap allà.
Crec que en aquest lloc es menja molt bona carn a la brasa, però ací el que mana, mana. Compartim:
Pollastre Adeje (Tenerife) fregit i saltat amb mojo picón (8 € x 3)
Bao Cochino. Panet amb cochinita de galta fumada de porc i maionesa japonesa (5 € x 7)
Deliciós, encara que sap a poc perquè només eixim a mig.
Tendre, saborós.
Sépia bruta a la planxa amb allioli amb la seua tinta (19 € x38)
Molt gran i ja no tan tendre.
Ensalada d'ànec Thai: mesclum, papaia, cogombre marinat, brots de soia, magret d'ànec marinat brasejat adobat amb curri roig (13 € x 3).
L'ànec, tendre; l'amaniment, especial.
L'amfitrió, que està en tot, observa que algú a penes ha menjat res, i li demana una corbina desespinada, fumada i a la brasa amb emulsió d'ají (14 €).
Mira, amb aquest plat ixen els ferros a taula!
Al final també la tastem altres.
Pastís trencat de poma amb gelat (5,50 € x 3).
Deconstrucció? És un plat de compota de poma!
Brownie melós de cacahuets amb gelat d'almívar de llet i salsa de xocolate (5,50 € x 3). Para duret.
Pastís de formatge curat amb gelat de gerd (5,50 € x 3). El ditet que s'endevina en la foto és el d'Eugenia que, no sé com, ha acaparat dos plats! Està boníssim, però a penes ens l'han deixat tastar.
Café (1,30 € x 2) i cremaet (2,50 €)
Amb detall de misteles i aiguardents
Total: 33,07 € x 13
Parlen valencià.
Servei amable i pacient amb les multituds.
Hem rist molt tota la nit, però hem trobat a faltar el nostre lloc d'encontre natural, el S'alat.
-----------------
*En callesyplazasdevalencia llig que el carrer està dedicat des de 1932 a Vicent Ballester Cubells, el Gato, i en ValenciaActua que Ballester, allà pels anys 40, com que les cases no tenien aigua a casa, muntà un llavador al carrer Vicente La Roda i cobrava a les dones entre una i dues pessetes per fer la bugada.
Supose que no té res a veure, però hi ha un Vicente Ballester Marco (València, 1887 - 1980), dissenyador gràfic, il·lustrador i cartellista, germà del també artista anarquista Arturo Ballester, i company de Renau.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada