divendres, 14 d'octubre
De nou la Gallinera ens acull, aquesta vegada a la fàbrica completa amb l'afegitó.
A boqueta nit anem al Carretera i Manta d'Alpatró (o Patró; el topònim no és àrab sinó romà, derivat de petro-petronis, roca),
on ens fem un vermut (o una cervesa), i unes papes. Ens conviden a unes tires de dacsa acabades de fer que estan boníssimes.
Lloc molt agradable
Parlen valencià
Paga Carme
Després d'un passeget, anem a sopar a Benialí, a l'Aplec (el nou Tarrasó està de vacances)
Monastrell
12 mesos en roure francés i americà
14,5% vol
Alceño. Jumilla
15 € (Aprox. 10 €, 15 € celler!)
Molta fruita, agradable.
Cervesa (2 € x 3), aigua (2 €)
Ensalada de tomaca, capellanet i olives (6,50 € x 2)
Mandonguilles d'abadejo (8 €)
Creïlles braves (8 €)
94% Tempranillo, 5% Garnatxa, 1% Mazuelo
12 mesos en roure americà i francés
13,5% vol.
Beronia. Ollauri, la Rioja
13 € (Aprox. 6,90 €)
Tenia un record millor, crec que ha perdut fruita.
Minxos. Coquetes de dacsa, amb tonyina, bledes i ou (2,5 € x 6)
Llesca de pa amb llom i formatge (3 € x 6)
Pa i tomaca (1 € x 6)
Total: 17,33 € x 6
Tot està bé, sense més.
Parlen valencià.
dissabte, 15 d'octubre
Com no podia ser d'una altra manera, el dia comença amb el desdejuni cara a la Foradada.
Café amb llet, pa torrat amb oli (piqual, Finca Varona la Vella, Sant Mateu; 12,50 € 500ml), tito, raïm...
Fa molta calor, però passegem un poc per la vall, i després anem a refrescar al bar La Font (Benitaia).
Cerveseta (o Martini), papes i olives.
Jo, com sempre, la cadira amb les millors vistes...
I ja amb el cotxe, a Benirrama, on ens espera de nou el Miró Cuina (Major, 53- 609 665 113). Mira que ens agrada!
No tenim opció: Menú La vall (42 €)
"La nostra cuina es fonamenta en els productes de la mar que adquirim personalment en la llotja de Gandia"
Vermut (3,50 €)
L'oferta de vins sempre és ben interesant, amb cosetes que ens agraden i altres que no coneixemPanduro 2021 DO Yecla
95% Monastrell
6 mesos en roure francés usat
13% vol.
3.350 botelles
Panduro Vinos (MisterMeister)
32 € (Aprox. 16 €)
Fruita, dolcet, fàcil.
No direu que no és una bona opció per celebrar el Dia Internacional de les Dones Rurals?
"La nostra cuina es fonamenta en els productes de la mar que adquirim personalment en la llotja de Gandia"
Pa casolà i detall de benvinguda: cavalla fumada
(moixa, moixina, gat; és un tauró menudet)
De llagrimeta.
La salmorreta és una salsa típica d'Alacant; se sol fer en un sofregit picat de tomaca (preferiblement de Mutxamel i sense pell), alls, oli d'oliva, nyora i julivert.
La bacoreta és un peix (Euthynnus alletteratus) molt semblant a la melva
Buf, quasi Nozomi (hehe)
[círvia, Seriola dumerili; cèrvia, cerviola, cirviola; pez limón; el juvenil s'anomena verderol)]
100% Cabernet franc (8% sumoll?)
(El 20 porta 20% Sumoll i 10% Marselan; el 19, 15% parellada)
3 mesos en roure francés
12,5% vol.
Cosmic Vinyaters. Agullana, Girona
28,50 € (Aprox. 14,45 €)
Puntet carbònic; floral, pebre. Més difícil que l'altre, però més interessant.
Està molt bo, encara que per posar un però l'arròs sembla que no va en el mateix plat.
Costillar de cabrit (16 hores a 72º) amb puré de creïlla
Tarta al whisky, però no d'aquelles gelades dels anys 70, clar; per a mi un poquet massa dolça
Total: 61,60 € x 5
Com sempre, l'atenció, immillorable.
Lloc molt recomanable. No hi ha cap plat repetit de l'última vegada que vinguérem fa mes i mig, encara que sí que hi ha l'essència.
Parlen valencià. Daniel, no.
Venen peix fumat artesanalment a casa.
Fem el café al bar La Placeta de Benissivà.
Vermut Cítric
Sembla casolà, no he trobat informació, però sé que el fa un metge de Pedreguer conegut de la casa! Cítric, sí, i ben curiós.
I ara vindrà la sorpresa gran, que Auro està fent nosequè a la cuina, a poquet a poquet... Mireu quines rostes (torreznos) ens ha preparat! Finetes, cruixents, de llagrimeta...
Malvasia i altres
14 mesos en roure francés
Bodegas Matsu. Toro, Zamora
Aprox. 20 €
Elegant; fruita, anisat... Mmmmm
olivetes;
formatges: Payoyo de Cadis; Quesos y besos madurat amb floridura, "el millor formatge del món", espectacular; cabra de Catí
formatges: Payoyo de Cadis; Quesos y besos madurat amb floridura, "el millor formatge del món", espectacular; cabra de Catí
Figatells de CasaCarmen, Alpatró,
amb allioli d'all negre.
Monastrell, Sirà, Tempranillo, Garnatxa
18 mesos en roure francés i americà
14,5% vol
Alceño. Jumilla
Aprox. 12,50-17,50 €
Fruita, espécies, herba, regaléssia, torrats... Agradable.
Inédita de Alceño 02 2015 DO Jumilla
Sirà
18 mesos en roure francés i americà
14,5% vol.
Botella 2.035 de 5.496
Aprox. 27-38 €
Fusta, amarg, fosc. Difícil.
Per a les postres, raïm, xocolate...
Tot lo bo s'acaba, sí, però ens queda un altre desdejuni cara a la vall... Esperem tornar prompte a aquesta vall que encara ens parla àrab amb els noms de la família (beni-) però que, sobretot, ens parla en valencià.
Gràcies per tot, parella!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada