diumenge, 23 d’octubre del 2022

Llaurant el futur

Avui és festa gran, que la segona xiqueta, que ja està en la uni, fa 18 anys, i cal celebrar-ho amb tota mena de luxes, a La Mozaira (Camí del Magistre, 50. Alboraia - 961 85 09 24)
La Mozaira és una antiga alqueria refeta enmig de l'horta, en la partida de Massamardà, al costat de l'alqueria del Magistre, llindant amb Meliana [Massamardà: Denominació composta de manzal ‘hostal, estatge’ derivat de l’àrab manzil ‘assentament’ de l’arrel aràbica näzala ‘instalar-se’ i el nom d’animal mardà, variant de marrà. Les altres partides de l'horta d'Alboraia són: Calvet, Desemparats, la Mar, Masquefa, Miracle, Saboia i Vera].
Sembla que el nom de Mozaira ve d'un pont que hi ha a Xelva (els Serrans. Crec que els propietaris són de Xelva i de Titaigües). És una paraula d'origen àrab (مزارع)  i vol dir "llaurador".
L'hotel té habitacions amb noms de dones de la família com Bienvenida, Balbina, Herminia o Remedios.
La primera vegada que vinguérem al restaurant fou en 2010 (crec que feia poc que havia obert, La Mozaira); després, en un Cuina Oberta amb la fàbrica en el 2011; més tard per a celebrar les Noces d'Or dels pares en el 2011-12, i no hi havia tornat des del 2013). Hi han afegit una sala gran al jardí, molt ventilada, que és on dinarem avui.
El cuiner és Vicent Sanchis Cogollos, un jove d'Alberic que estudià hoteleria a la Pobla de Farnals.
Hi ha un menú Cuina Oberta (28 €; no inclou beguda, pa, café...).

Aigua, cerveses i refrescos per a beure.

Aperitiu de benvinguda
bunyols de bacallà amb emulsió d'all negre

Entrants individuals:
Crema de carabassa amb sardina fumada i xips de iuca. Deliciosa

Bolets de temporada saltats al Xerés amb ou a baixa temperatura (roner) i papada ibèrica.
Tot ben remenadet està boníssim.



Plat principal
Jo (i les mares), daurada i fenoll

Arròs melós de caça i boletus edulis
El tastem quasi tots, perquè les racions són abundants; saborós i ben fet, amb punt picantet.

(Llom ibèric amb panses i pinyons)



Els xiquets tenen un altre menú, amb uns entrants (formatge, croquetes, papes, pollastre, llangostí...) i paella, que finalment canvien per hamburguesa.

Postres
pastís de castanyes amb gelat de canyella del Punjab

Café

Els xiquets, gelats i brownie


És el moment de regals, fotos...
Per molts anys, bonica!

És un lloc tan bonic! Recomanable.
No parlen valencià.

ValenciaPlaza, Carlos Aimeur (2018)