divendres, 26 d'agost
Fa temps havíem quedat aquest cap de setmana per a anar a la vall, la Vall de Gallinera, però un incendi esfereïdor ha assolat la comarca de la Marina. Què fem? A Benitaia i Benissivà són optimistes i veuen el got mig ple, queda molt de verd i hi ha esperança, així que anem cap allà.I què és el primer que fem? Anar a la terrasseta cara a la Foradà i fer-nos una cervesa.
-(vermut) 1/3 de vi de Moscatell d'Alexandria macerat amb herbes com donzell, genciana, canyella, orenga (dictamo de Creta)...;
-(bitter) 1/3 infusió d'herbes amargues, ratlladura i corfa de fruites. Quinina, ruibarbre, taronja amarga, aranja, gingebre;
-(ginebra) 1/3 infusió de ginebre
Hi afegim un poc de sifó.
Quan tot passa anem a sopar al Nou Tarrasó (carrer Carretera, 2. Benialí - 966 406 726), amb cotxe!
Tinta del país
14 mesos en roure francés i de l'Est
14,5% vol
Bardos. Logronyo
Raúl Acha
(Aprox. 11,85 €) x 2
I compartim:
Pa, allioli i tomaca
Xampinyó
Sang amb ceba
S'hi sopa bé, i et sents com a casa.
i una ració de pastís de carabassa amb xocolate
Ens convida JJ, que ha fet anys aquesta setmana. Per molts anys, rebonico 🎂
(Aprox. 15-16 € x 4)
Parlen valencià
Un luxe d'atenció
I la cosa no acaba ací, que falta un burret (café-licor) amb llima, i unes cançonetes ("El tobogan" de Zoo serà la protagonista).
I la cosa no acaba ací, que falta un burret (café-licor) amb llima, i unes cançonetes ("El tobogan" de Zoo serà la protagonista).
Pensat i fet, a ballar a les festes de Benissili, que li hem agafat gust al tobogan.
café amb llet, pa torrat, tomaqueta i oli, formatge, meló d'Alger...
Un descanset, una visita al llavador de Benirrama -per completar "la col·lecció"-, amb una flora i una fauna ben colorides...
i a dinar al Miró (Major, 53. Benirrama - 609 665 113)
Jo, ni vermut ni cervesa per començar; amb aigüeta ja vaig bé, però de tot hi ha...
100% Giró (garnatxa)
12 mesos en roure francés
14% vol.
Vinyologia Canor. Benissa
Juan Tárrega
26 € (Aprox. 20 €)
"La terra esdevé un espill de l'ànima que l'habita"
Cistelleta de pa
Oli 5 Oliveres, La Vall d'Alcalà
Senzill? Espectacular!
Brioix amb dèntol curat amb sucre i sal i allioli suau
-Corba (Corvina nigra)
-cavalla
- moixa/moixina (Galeus melastomus)/mussola: molt especial
- reig/corb reig
Està boníssim; ara, com l'ostra, hi ha alguna preparació que la millore? En aquest cas crec que l'àcid se la menja.
Mar i muntanya: tartar de vaca vella curada, albergina, sorell fumat
Atrevit i molt especial
Per al plat principal es pot triar carn o peix, o les dues coses. Nosaltres compartim i tastem els dos plats:
Escorpa amb pilpil fet amb els fetgets
Corder a baixa temperatura. Im-pressionant
Detall: mistela i licor d'herbes
No hi ha café
Total: 49,20 € x 4
Lloc molt recomanable, més encara, imprescindible.
Parlen valencià, finés, espanyol, anglés...
Diríeu que amb això tenim per a tot el dia, no? Doncs aneu molt desencaminats, a boqueta nit encara fem una "mariscada" al Bar La Placeta de Benissivà (la mariscada consisteix en una cervesa o una copeta de vi amb cacau i tramussos) i sopem a casa (pernil, llonganisseta, salmó marinat, cavalla amb oli, formatges, tomaca d'ensalada...)
Encara fem un esforç i ajudem Auro amb els deures que té, tastar aquests vins: Prios Maximus Roble 2020 / Prios Maximus Crianza 2018 DO Ribera del Duero
100% Tempranillo
6 mesos roure americà / 12 mesos roure francés i americà
13,5% vol
Bodegas de los Rios Prietos. Pesquera de Duero
Aprox. 6,95 € / Aprox. 11,46 €
Boquetes fines, ens agrada més el segon; tot i tindre més roure aquest està més integrat i el vi resulta més suau.
diumenge, 28 d'agost
El dia comença amb el Paraulògic, la lectura i el desdejuni a la terrasseta cara a la Foradà, clar, no podia ser d'una altra manera.
Després, un banyet a la Piscina de la Vall (la Carroja - 966 406 757) i a dinar. S'hi ha de reservar taula amb temps i encomanar la paella.
Cervesa 2,20 + 1,80 x 5
80% Macabeu i 20% Sauvignon Blanc
13% vol.
Aranleón. Venta del Mora, València
16 € (7,50
-caragols (4,50 €)
-ensalada, amb encisam, tomaca, ceba, cogombre, dacsa, formatge, ceba cruixent, pipes de carabassa... (9 € x 2)
-creïlles braves (5 € x 2); les creïlles estan boníssimes, molt ben fregides, en rodanxes; la tomaca, picant o no, no és la que m'agrada amb les braves, però hi pose allioli
-pollastre amb cornflakes (10 € x 2), cruixent per fora, molt bo
pa i allioli (3,50 € x 2 + 1,50 €)
60% Macabeu, 40% Sauvignon Blanc
12,5% vol
Aranleón
14 € (Aprox. 6 €)
Bles és el nom d'una planta autòctona (Chrysanthemus Blés)
Ens agrada més el primer, però no sabria dir per què.
Paella de fetge de bou (13 € x 7)
Mon pare no li donaria el vistiplau (no es fa a l'Horta, no està caldoseta, té socarrat i no està coenta), però jo la trobe boníssima.Jo ja havia tastat aquesta paella ací, però no sabria dir quant fa. Mare meua, ho consulte i descobrisc que fa tres anys! "Que no em faré vallera?" (2019)
100% Syrah
2 mesos en roure - 13,5% vol
Selectia Wines. Xiva
16 € (Aprox. 8,90 €)
Gelats (2,50 € x 7)
Cafés (entre 1,10 € i 1,50 €)
Total: 29,12 € x 8
Parlen valencià
Un cap de setmana ben rebò malgrat tot. Tinc el cor encés en flama per culpa teua, Carme, que m'has fet estimar la teua Vall. Gràcies per tot, mante.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada