divendres, 29 d'abril
FIERRO. Dr Serrano, 4 - Carles Cervera. Russafa
Des de desembre de 2021, ja compten amb una estrella Michelin. Intuíem que això havia de passar les altres vegades que havíem estat (abril 2021, desembre 2015).
Jo tenia molta il·lusió en aquest dinar -amb reserva des de principis de febrer-: una ocasió extraordinària que reunia l'antiga fàbrica i els afegitons; però el puto virus ha atacat de nou i dues boquetes s'han hagut de quedar a casa. En fi, "a grans mals, grans remeis", i tenim xic nou a l'oficina.
Només hi ha un menú (95 €, encara que indica 115 €) i hi ha l'opció de maridatge (50-75 €), cosa que no fem.
100% Boval
14 mesos en roure francés - 14,5% vol
Bodega Mustiguillo. Las Cuevas de Utiel
Toni Sarrión
44 € (26,50 € Vinissimus) x 2, amb canvi de copes
Fruita negra, punt mineral, espècies; no falla.
Detall d'entrada: verdures envinagrades "Home made"
(x3)
Justina (empanada argentina criolla, amb nom propi) i Gilda (croqueta líquida, amb oliva, salsa chimichurri, anxova i piparra), que ens hem de menjar tots alhora per no desvelar la sorpresa.
Bagna Cauda (salsa calenta amb alls i anxoves), tallarines de napicol i rap (en textura fantàstica, cruixent)
I no voíem, no volíem, però ens deixem convidar a un colpet d'aiguardent, tot i que de seguida ens animen a deixar la taula, que han de preparar el següent servei.
Continuen servint els plats sense explicacions, perquè juguem a descobrir què tenim davant; algunes vegades és Carito i unes altres un xic (Giuseppe?) o una xica que no conec (Eva Pizarro no està avui, Germán tampoc); i després qualsevol d'ells ens detalla ingredients i elaboracions.
-Mar i Muntanya. Llamàntol sobre base de creïlla amb eriçons
-Pell de morena cruixent amb paté de morena i clòtxina .
-Foie i Passió. Foie amb anxoves i merengue de fruita de la passió
-El Restaurador, un caldet per a "restaurar el cos"; amb herbetes
Justina (empanada argentina criolla, amb nom propi) i Gilda (croqueta líquida, amb oliva, salsa chimichurri, anxova i piparra), que ens hem de menjar tots alhora per no desvelar la sorpresa.
Crema de pésols de llàgrima amb gambetes (aquest plat no estava en l'altre menú)
Delicat i saborós, deliciós.
Que bonic!
Riem molt amb aquest plat.
No entenc per què el trauen com un plat.
Ofereixen racions individuals de caviar (10 €) o la llandeta.
N'ofereixen diverses vegades, encara que declinem l'oferta.
Jo hauria preferit usar-lo d'acompanyament.
Bagna Cauda (salsa calenta amb alls i anxoves), tallarines de napicol i rap (en textura fantàstica, cruixent)
Quina potència la dels pinyons! Molt bo.
Herrada 2019 DOP Jumilla
Syrah
Envellit en àmfora d'argilla - 13,5% vol.
484 de 1192
43 € (Aprox. 24,90 €)
Diferent, més floral
Pato Azulón. Ànec collverd de l'Albufera
Amb ratlladura del coret.
Ceba i balsàmic (ens sap a botifarra; atrevit)
POSTRES
Ens fem la foto amb les figuretes de Michelin
I no voíem, no volíem, però ens deixem convidar a un colpet d'aiguardent, tot i que de seguida ens animen a deixar la taula, que han de preparar el següent servei.
Ens ha agradat? Sí, encara que no és massa diferent de fa un any.
No parlen valencià, fins i tot hi ha algun detallet poc "enrotllat" per part d'una cambrera.
[Totes les fotos xules són de Carme. Gràcies]
I no penseu que acabem ací; la festa continua al Café Pessoa, on tampoc parlen valencià, però mostren una actitud bastant més "amigable", fins i tot s'atreveixen amb alguna expressió en valencià.
Jo, gintònic amb Xoriguer (8,50 € + 0,20 € servei terrassa). Amb unes gominoles i unes bufes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada