divendres, 15 de setembre
Kata 137 - Salva, 15/09/2017 "Exóticos y ancestrales"
1. Pizzorno Tannat Reserva 2011. Uruguay. Canelón Chico
Raïm: Tannat 100%. 11 mesos de bóta. 13’5º
Celler: Pizzorno. Canelón Chico, Canelones, Uruguai Enòleg: Carlos Pizzorno
Preu: 28,07 €
- Intens, cobert, capa alta, granat envelllit-pruna/picota
- Regaléssia, compota, fruita madura, dolç, cendra banyada, fumat / manté la fruita i apareix el cuiro, espècies, almesc
- Astringent, jove, més aquós que al nas, més salat, poc elegant, persistència alcohòlica
2. Chateau Musar 2009. Líban. Gazir, Vall de la Bekaa
Raïm: Cabernet Sauvignon, Carignan, Cinsault, Syrah
14 mesos en bóta de roure francés 14º
Celler: Chateau Musar. Ghazir, Líban Enòleg: Serge Hochar (mor en 2014)
Preu: 36’20 €
- Capa mitjana baixa, robí, més tella, ataronjat
- Pedra, vernís, més pla, poc intens, licorós / augmenta un poc la intensitat, licorós, alcohòlic, pegament, vernís
- Ferrós, sang, àcid, remunta el nas, llarg, resinos, grec?
3. Avaton 2012. Grècia. Epanomi
Raïm: Limnio, Mavroudi i Mavrotragano
15-16 mesos en roure francés. 14'5º
Celler: Ktima Gerovassiliou Enòleg:
Preu: 41,13 €
- Capa mitjana alta, més jove, picota fosc/robí intens
- Fruita, llepolies, bresquilla, mangrana, figues, monastrell?
- Llèpol, tànic, monastrell
4. Angel Grand Cuvée 2009. Eslovènia. Vall de Vipava
Raïm: 60% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc
48 mesos en bóta de roure eslovac 13'5º
Celler: Batič. Šempas, Eslovènia Enòleg:
Preu: 45’54 €
- Capa mitjana alta, granat
- Menta, balsàmic, "Don Pino", vinagre? suro?
- Potent, massa fusta de roure, tànic
dokument kata
I per a sopar,
pastís de pasta fullada (no recorde si farcit de pernil dolç i formatge)
hamburguesetes
embotit sec i truita de creïlla
entrepans de tomaca, pimentó i tonyina
formatge, sobrassada
ànec
Pastís de poma i pastís de xocolate. Tot casolà.
I acabem amb una selecció de vins dolços i café
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada