dimarts, 29 d'agost
Cooking in Motion / La nave de SakeCuriosa la història de com arribem ací: gràcies al facebook de Ca Pepico vaig anar al restaurant de la Tate Modern de Londres on hi ha el sommelier d'Alboraia Fernando Requeni. El menú d'aquell dia estava a càrrec de Sebastián Mazzola (cuiner en l'equip d'Albert Adrià, cap creatiu en Pakta -barreja de cuina japonesa i peruana-, 41º i Tickets). En acabar el dinar ens va dir que s'havia instal·lat amb la seua parella Sussie Villarico (també ex Pakta), en una nau post industrial del barri de Poble Nou i que treballava al seu aire. En saber que a finals d'agost jo aniria a Barcelona, no m'hi poguí resistir, vaig escriure'ls i tinguí la sort de coincidir amb un dels seus sopars -n'organitzen dos o tres a la setmana, si no estan fora-. Dos dies abans em van donar l'adreça exacta i el telèfon.
Arriba l'hora i estic nerviosa. 20,50 h. Hem pagat 80 € per avançat i, tot i que coneixem el Sebastian i que sabem que molt clandestí no és el lloc, el carrer on hem quedat a les 21 h fa una miqueta de respecte.
Ens han demanat puntualitat. Són les 21,01 i el carrer continua desert. Telefone. Sussie baixa a per nosaltres. Més tard haurà de tornar a pels altres convidats.
Quan hi entrem, ens trobem amb una sala diàfana d'estil oriental, molt acollidora. Ens fan canviar-nos les sabates per pantofles (que donen molta calor). Allà estan Sebastian i un ajudant de cuina -no recorde el nom-, que ens donen la benvinguda i ens ofereixen un aperitiu fresquet
1. Tzuruume Yuzu (03/2017)
50% suc pur de yuzu i 50% sake Junmai de 2 anys
7% vol.
Heiwa Shuzō (1928). Kainan. Wakayama Prefecture
Aprox. 33,50 £ / 52 €?
Quan ja estem tots -nou comensals-, seiem a taula i comença l'espectacle, que es desenrotllarà en anglés i espanyol. Ens expliquen molt bé cada plat i cada sake, però sóc incapaç de reproduir-ho. Ens confromarem amb les fotos.
Musubi (aperitius: seitó amb flor d'all, takoyakis o boletes de polp amb tonyina, cogombre amb miso i shiso)
2. Tamagawa Spontaneous Fermentation Junmaishu "Yanwari" / Tamagawa Yanwari Yamahai Junmai (11/2014)
12% vol.
("Yanwari" és una paraula col·loquial que significa "suau, lleuger")
Arròs, arròs maltat, aigua
66% polit arròs
Kinoshita Shuzō. Kumihama. Kyoto Prefecture
Aprox. 8,25 €?
Se serveix amb una espècie de tetera en un plateret fi de porcellana. Te l'han de servir, com un oferiment, com un regal
Chawanmushi (com una royal japonesa) amb bolets i tòfona d'estiu
3. Kido Junmai Ginjō (04/2017)
arròs maltat, rent, aigua
15% vol.
Heiwa Shuzō. Kainan. Wakayama Prefecture
A partir d'aquest plat, Sebastian ens farà anar al taulell de la cuina per a participar en la preparació dels plats.
Cebiche de corbina amb cítrics
4. Ine Mankai Mukai Shuzō (09/2016)
Junmai: Pure Rice Sake. Genshu: Undiluted
Arròs, arròs maltat, rent, aigua / Arròs roig Gohyakumangoku i Murasaki
14% vol.
70-90% polit arròs
Mukay Shuzō. Ine. Kyoto Prefecture
Aprox. 43,90 €?
Sussie ens el compara amb el vermut.
És dels pocs sakes fet per dones: Kuniko Mukai (toji -mestra bodeguera-)
Pulpo al Olivo. Polp amb dacsa morada dashi amb emulsió d'oliva, creïlles morades, cebes envinagrades i shiso.
5. Tarumaru Junmai Sake (05/2015)
15% vol.
Miyoshino Shuzō. Yoshino. Nara Prefecture
Aprox. 38,50 €?
Madurat poc de temps en un taru (bóta de cedre i bambú)
Amb ànec
Meló infusionat en sake, amb xili i llima verda
6. Suppai Umeshu Sake “Heiwa Shuzō” (04/2017) (sake de pruna)
11% vol.
Heiwa Shuzō. Kainan. Wakayama Prefecture
Aprox. 50 €
Matcha Sponge Cake. Iogurt, melmelada de yusu, gerds i nabius.
La conversa a taula s'allarga i un membre del grup ens convida a tots al sake millor que hi haja!!!
+7. Senkin Tsurukame 19 (2016)
Junmai Daiginjo. Muroka Nama Genshu Kiokezake
17% vol. (i sembla que no tinga alcohol)
19% polit arròs
Senki. Sakura. Tochigy Prefecture
Aprox. 106,90 €?
Molt molt delicat
[Les botelles solen ser de 720 ml]
I per si no n'hem tingut prou, encara ens convida a un altre, que Sebastian diu que li agrada més per la relació qualitat-preu
15% vol
Senki. Sakura. Tochigy Prefecture
Aprox. 47,80 € ?
![]() |
popup |
Verema/Abreunvinito
Observación gastronòmica
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada