divendres, 11 de març
kata 171 - Salva, 11/03/2022 Pinots Noirs de aquí y de allá
Fa dos anys, el 7 de març de 2020, férem ací mateix l'última kata (162a) abans de la pandèmia; ja estàvem nerviosets, però de cap manera podíem albirar el que ens esperava. Confiem que a partir d'ara puguem anar oblidant aquest malson.Tenim la informació dels vins al correu des de fa uns dies: tot són vins monovarietals de Pinot Noir; un francés i tres espanyols; un 2013 i els altres 2019-20.
12 mesos en roure
12,5% vol.
Rodrigo Méndez. Broullón, Pontevedra
Raúl Pérez-Rodrigo Méndez
44,50 €
- "Caiguda de tul renaixentista, dels Mèdici"
Capa baixa, color de cava rosat; amb un poc de pòsit
- No té nas francés, maduixa
- Raret en boca, aquós, picant, amarg, acidesa final
Pinot Noir
12 mesos en roure francés
14% vol.
Bodegas F.Schatz. Ronda, Màlaga
29 €
- "Caiguda de tira brodada"
Capa mitjana, evolucionat, tèrbol, pòsit
- Cola de fusteria, pegament, quitrà, espècies, clau, corfa de taronja, orenga?
- No sembla Pinot, entra molt fàcil, anís sec, dolç
100% Pinot Noir
12 mesos en roure 25% nou i 3-6 mesos en depòsit
13,5% vol.
Domaine Bruno Colin. Chassagne-Montrachet. Costa d'Or, Borgonya
36,90 €
- Capa mitjana, semblant a l'anterior però menys evolucionat
- Forn, pegament, encens, poca fruita, cuir, franceset
- Vainilla, molt dolç. Encerten que és el francés; jo, no
Roure francés de 5é ús
14,5% vol.
Alto de Inazares. Inazares, Múrcia
Enòloga: MJ Fernández
479 botelles
24,90 €
- Capa mitjana alta
- Cuiro, saladura, vainilla, amb molts matisos
- Salí, rude
Kata molt interessant, tot i que jo no reconec la Pinot Noir, que es presenta de manera ben diferent en els vins. Cada dia ho veig més negre, hehe.
Crec que per primera vegada no tinc la foto dels vins en l'ordre que els hem tastat.
I per a sopar, ens arriba la moda coreana, de la qual Mari és una especialista.amb una cervesa coreana (Cass) a la qual hem afegit Chum Churum (licor d'arròs, ordi... poc de sabor, 17% vol.)
(També hi ha amb sabor de poma verda)
Ssam (embolicat, enrotllat) de bulgogi ("carn de foc", carn marinada)
ametles amb rave picant
cuquets amb sabor de gamba
Arròs cuit amb verdures i carn (o peix) enrotllats en gim (fulles d'algues seques)
S'hi pot afegir kimchi (verdures fermentades) i fins i tot soja
(penge aquesta foto perquè s'hi pot veure el color d'alguns vins; el més claret, el gallec)
macarrons d'arròs
fideus de moniato
Per si de cas, a la mamma li han encomanat una truita de faves i una de carxofa, ben valencianes
100% Mencia
2 mesos en inox sobre mare
Peique. Valtuille de Abajo, Lleó
180.000 botelles
Aprox. 5,90 €
Ssam (embolicat, enrotllat) de bulgogi ("carn de foc", carn marinada)
cansalada en barbacoa
amb salsa Gotxujang (pebrera coenta)
i Ssamjang (soja fermentada, xile... la típica del rotllets)
fruita d'ací
Lioneses de nata i de xocolate, palo català
i coca cristina, d'ací.
Alceño Dulce Natural 2017 DOP Jumilla
Monastrell
24 mesos en roure de més de 4 anys
16% vol.
Alceño. Jumilla, Múrcia
Aprox 12,50 € 375 ml
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada