diumenge, 17 de febrer del 2019

Ramonet torna a l'hort

dissabte, 16 de febrer 
No ho recordem de moment, però després sí: havíem estat fa temps a La Huerta de Ramonet (Katablok), i avui, de forma totalment casual, caem en Huerta y Huerta by Ramonet (Cadis, 61. Russafa. 960 211 173), els dos de Te llevo a la Huerta. Quan entrem en aquest només hi ha una taula ocupada, encara que al final de la nit ja ho estan quasi totes.
 Aquest deu ser un dels millors caps de setmana per als restaurants per allò del sant del cuore ❤️❤️, i sí, tots estan plens, quasi pareix que estem en falles al barri; també és veritat que, tot i que encara no tocaria*, s'hi celebren carnestoltes.

Hi ha un Menú de Nit (25 €; al migdia n'hi ha de 15 € i de 18 €) i carta. Triem el menú, sense opcions.
Entrants:
- Gaspatxo de maduixes i pernil. Un bon començament, agradable.

- Gyozas de fesols i naps amb blanquet. Originals, amb el punt picantet de la salsa.

- Rap en tempura, gelatina de fumet i salsa arriera

Plats principals:
Peix del dia (corbina) sobre bleda xinesa (baby pack choi) i gingebre

Vedella en barbacoa coreana amb sospirs de mango en textures. Alegre.
Postres:
Mousse de llima amb crumble de coca de llanda. Hauríem d'haver sigut valents i dir que no el volíem, perquè el menú és excessiu; un poquet enfitós.


Parets decorades per Eduardo Bermejo, autor de moltes de les etiquetes de Bodegas Arráez (La Font de la Figuera) com Vivir sin dormir, Bala perdida, Calabuig o fins i tot Eduardo Bermejo (l'etiqueta de Mala Vida és de Francesca Della Croc)
El meu cap avui no em permet beure vi, però hauria d'haver comprovat si a la carta de vins el tenen; supose que sí, no?
Refresc (2,50 €), cervesa (2,20 €) i aigua amb gas (2,20 €).
Total: 28,45 € x 2 Relació qualitat-preu fantàstica.

No parlen valencià.
--------------------
*Per situar el carnaval en el calendari hem de buscar la primera lluna plena posterior a l'equinocci de primavera. El diumenge següent és Diumenge de Pasqua (21 d'abril) i el diumenge de la setmana anterior és Diumenge de Rams (14 d'abril). A partir d’aquest últim comptem quaranta dies enrere i arribem al Dimecres de Cendra (6 de març), primer dia de la quaresma i últim del carnaval, que comença el dijous anterior (Dijous Gras, 28 de febrer).
Quaranta dies després de Pasqua, se celebra l'Ascensió (dijous 30 maig) i 50 dies després, Pentecosta o segona Pasqua (dilluns 10 de juny); dijous següent a l'octava de Pentecosta, el Corpus (dijous 20 de juny).

--------------------------
Sembla que el nom del carrer Cadis fou posat pels veïns; en 1895 li anaven a posar "Peris i Valero", però finalment, en 1896, es feu oficial el nom popular. (callesyplazasdevalencia)