dilluns, 25 de febrer del 2019

Ets dels que no s'atreveix amb la paella de fetge de bou?


El restaurant Avinguda de Massamagrell guanya la primera edició del Concurs de paella de fetge de bou de Meliana organitzat amb motiu de la II Setmana Gastronòmica de Meliana 'Menja't Meliana', i en el qual han participat 20 restaurants de tot l'estat.
El segon premi ha estat per al restaurant Natzaret, de la platja de Puçol i el tercer per al restaurant Tabick Lounge, de Llombai.

El concurs de postres, en què l'element central havia de ser el cacau del collaret, l'ha guanyat el Catering La Despensa, de Burjassot; el segon premi, la Barraca de Toni Montoliu, de Meliana- ; i el tercer el restaurant Bon Aire, del Palmar.
HortaNoticias
7TeleValencia

- La mar salà (Cullera)
- Miguel y Juani (L'alcúdia)
- Bon Aire (El Palmar)
- Gambrinus (Setaigües)
- Casa Granero (Serra)
- La Garrofera (Serra)
- Asador L'Alfàbega (Alginet)
- Avenida 2.0 (Massamagrell)
- Bandolero (Còrdova)
- La Cigrona (València)
- Natzaret (Puçol)
- Tabick (Llombai)
- Bon Estar (València)
- Càtering La Despensa (Burjassot)
- Estela (Tavernes Blanques)
- El Racó (Meliana)
- Ca Xoret (Roca, Meliana)
- La Barraca de Montoliu (Meliana)
- Randuria (Xèrica)
- La Pepa (Alboraia)

Al programa "Cuineres i Cuiners" ( a partir de 37') podeu veure com Ana (Ca Pepico) fa una paella de fetge de bou, encara que sembla no no tot el món s'atrevirà a tastar-la.

Jo vaig tardar molts anys a tastar la que feia mon pare, però no perquè no m'atrevira sinó perquè ell mai la feia a casa, era una "paella d'hòmens". Tot i els ingredients (lleterola, fetge, rellomello...), crec que mereix la pena tastar-la: meloseta, amb cigrons, muntanyes d'endívia i un puntet picantet. I evidentment, un dels millors llocs per a conéixer-la, l'horta d'Almàssera.

Blog El fetge de bou
Al fum de la ximenera (recepta)
ValenciaBonita (Restaurant Ausiàs March 47)
ValenciaPlaza (Casa El Famós)