Kata 151 - Amparo-Quique, 8/02/2019 KataMIR
En principi no se'ns diu res de la kata d'avui, però amb el primer vi comencen les preguntes (del tipus MIR): DO (Rioja, Ribera, Toro, Campo de Borja), raïm (sirà, cabernet, tempranillo, garnatxa), any (2000-2004, 05-09, 10-14, 15-18) i preu (1-10 €, 11-20, 21-30, 31-40).
Descartem el sirà per les denominacions que tenim, però intentem buscar-hi alguna altra varietat, i al final resulta que tots són tempranillo (amb algun altre raïm en baixa proporció) de La Rioja.
1. Eguren Ugarte Crianza 2015 DO Ca Rioja
Raïm: 90% Tempranillo, 10% Garnatxa 14% vol.
15 mesos en roure americà (i francés?)
Celler: Eguren Ugarte. Laguardia, Àlaba
Enòleg: Pablo Martínez Urigüen
Preu: 8 € (Excel·lent relació qualitat-preu)
- Capa mitjana baixa, robí
- Fruita madura, herba, alcohol, dolç, caixa de puros, espècies, regaléssia
- Lleuger, suau, equilibrat, elegant, bona acidesa, astringent
2. Polus 2015 DO Ca Rioja
Raïm: 100% Tempranillo 14%
36 mesos en roure francés
Celler: Bodegas Loli Casado. Lapuebla de Labarca, Àlaba
Enòleg: Jesús Astorga
Preu: 16 €
Botella 3.434 de 8.500
- Capa mitjana, brillant, cirera, rivet granatós/violeta, glicèric
- Vernís, torrats, fruita, balsàmic, alcohol, café, dolç, xocolate
- No apareix la fruita, café, final amargós, més tànic que l'anterior; "prêt-à-porter"
3. Gómez de Segura 2014 DO Ca Rioja
Raïm: 100% Tempranillo 14% vol.
12 mesos en roure francés i americà
Celler: Gómez de Segura. Laguardia, Àlaba
Enòloga: Ana Gómez de Segura
Preu: 7 €
- Capa mitjana, brillant, paregut al segon, violaci
- Cassis (serà el cabernet? NO), pimentó madur, dolcet, melmelada, fusteta
- Final astringent
4. Miguel Merino Viñas Jóvenes 2014 DO Ca Rioja
Raïm: Tempranillo, 8% Graciano 13% vol.?
16 mesos doga de roure americà, tapa de roure francés
Celler: Miguel Merino. Briones, La Rioja
Enòleg: Miguel Merino Navajas
Preu: 13 €
12.192 botelles
- Capa mitjana, paregut als anteriors però més robí
- Talquistina, vainilla, lacti, pissarra, pegaments
- Fruita; amarg, suau, pla
Per al sopar:
Ferrero de foie gras i Jardí de formatge amb fruites
Coca de tomaca i pinyons
"La coca, un orgullo", un article divertit de Paco Alonso
Nius de fula amb broquetes de llangostins
Cuscús amb verduretes i pollastre marinat en salsa de soia
Llom Wellington
Ensalada de caviar
Copetes d'ajo arriero amb nachos
Tot boníssim i molt ben presentat (de Pastelería Velázquez)
Tàrtar casolà de tonyina i alvocat. Per a repetir.
Per a les postres, maduixes amb nata, i dos pastissos extraordinaris del Taller: el de poma (ja indispensable a casa d'Amparo-Quique) i un de crema.
Tokaji Oremus Aszú 3 Puttonyos 2011 DO Tokaji
Furmint, Hárslevelü, Zéta, Sárgamuskotály
12% vol.
Tokaj-Oremus (Vega Sicilia). Hongria
Aprox. 34 € 50 cl
[Tokay o Tokaji és el nom dels vins de la regió Tokaj-Hegyalja d'Hongria. Són vins de postres fets de raïm afectat per la podridura noble. S'esmenten en l’himne nacional d’Hongria.
Aszú, que significa "sec", és el que coneixem normalment com "Tokay"; varia de 3 a 6 putonnyos depenent de la concentració de sucre (hi ha l'Eszencia que en té 7)]
Brisa de Tharsys Licor de café
Aiguardent de brisa amb café molt
30% vol.
Pago de Tharsys.
Aprox. 9,98 € 50 cl
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada