dijous, 25 d’abril del 2024

La dansa de les pepiquetes, i el pepiquet

divendres, 12 d'abril
Aquesta convocatòria ha costat de veure's materialitzada; jo no hi hauria d'estar inclosa al grup, que la dansa del ventre i jo no estem fetes l'una per l'altra, però corre un estrany rumor que paga la pena vindre amb mi a Ca Pepico (Mediterrani, 1. Roca, Meliana - 961 491 346). I ací estem.
Esperem en una tauleta de fora que vagen arribant les balladores. Cervesa (3,25 € x 4) i vermut.
Vi blanc (4 € x 3), aigua (2,65 € 4), sidra (6,50 €)
Pa i oli (2 € x 10)
Detall d'ensalada russa

Sí, ja sabem que la paella és contundent, i que no s'hauria de demanar res més, però estes personetes no se'n poden a anar a casa sense tastar aquestes delícies: 


Croquetes de bacallà (3 € x 10)
Ambrosíaques.

Sépia amb ceba (9,50 € x 3)
Què vaig a dir d'aquest plat? Suquem i suquem...

A última hora afegim les carxofes a la planxa, clar, que ja s'acaben (9,50 € x 2)
Dolcetes, però bones.
Fato (2021?) Illes Balears
Callet (70-60%), Mantonegro, Escursac/Garnatxa peluda
7-12 mesos en botes de 500L de roure francés de 5-6 vins. Inox 3 mesos, Botella 7 mesos. 
12% vol.
Eloi Cedó Perelló Galmés i Ribot / Sistema Vinari (Eloi Cedó -Tivissa, 1982- és el de 4 Kilos, Château Paquita...)
Vi difícil; herba, àcid, fèrric... interessant.
(Aprox. 20 €)
[fato. Conjunt de coses en general, especialment de viatge, articles de comerç, ingredients del menjar.]

Pétalos 2021 DO Bierzo
92-94% Mencia; raïm blanc i negre
10 mesos en roure francés
13,5% vol.
Descendientes de J. Palacios. Corullón, Lleó (Inst.)
(Vinissimus 17,50 €)
Fruita, dolcet, espècies; més fàcil.

Salia 2022 DO Manchuela
60% Syrah, 30% Bobal, 10% Touriga nacional
Roure usat   - 13,5% vol.
26.000 botelles
Finca Sandoval. Ledaña, Cuenca
Víctor de la Serna / Javi Revert
(Bodeboca 15,50 €)
Flors, fruita, olives negres

(Els preus dels vins són: 27 €, 26 €, 24 €; no sé a quin vi correspon cada preu)

I ací està, la paella de fetge de bou (17 € x 10)

Passarà alguna vegada que vinga algú de fora i no ens discutisca que aquesta paella es fa amb endívia? Sí, endívia!: "Planta herbàcia anual o biennal (Cichorium endivia var. crispa), de tronc llis i de fulles basals rissades i retallades, conreada en els horts per al consum."
També porta arròs, fetge, lleterola, rellomello, cigrons, pebrera (per al meu gust, a aquesta li falta un poquet de sentidet)
Diuen que "t'agrada o no t'agrada". Jo crec que s'ha de tastar, i ací la fan ben bona.

Per a les postres, 
Flam de cassalla (4 € x 5), pastís de formatge (6 €), milfulls de crema (6 €), gelat de formatge (6 €)
Jo, només una cullereta.

Un altre detall: un plateret de maduixes, autèntiques maduixetes, amb nata. Glorioses. Quin sabor!
I encara un altre: una copeta de mistela

Café (1,90 € x 4; infusió (2 € x 3), bombó (2 €)
Total: 44,02 € x 10
Un referent, el Pepico.
Parlen valencià.
------------------


Quantes coses m'ha donat a conéixer el Pepico al llarg dels anys! 
Avui, m'ha presentat l'oli La Gaiana, un projecte d'Amparo Martí amb la varietat grega koroneiki, plantada a Roca (fb).

"La Gaiana, l'oli d'oliva nascut al barri de Roca que fa olor i sabor  d'horta valenciana" Guia Hedonista (4/2024)