divendres, 19 d'abril
Aquest cap de setmana hi ha moguda a la Vall, i cap allà que me'n vaig.Dinem al Nou Tarrassó. Sorpresa -bé, no tan gran, que ja m'ho havien xarrat-: el Daniel del Miró atén ara ací.Cervesa (2,30 €), copa de vi (2,50 €) i aigua (2 €)
Rostes (torreznos, 6,20 €); espectaculars.
Faves (4 €)
Sang amb ceba (5 €)
Figatells (2 € x 2)
Miniminxos de tonyina (1,80 € x 2)
Pastís de carabassa amb xocolate (5 €)
Café (1,20 €) i cremaet (2,20 €)
Total: 19 € x 2
Parlen valencià (Daniel, a poquet a poquet)
Atenció immillorable.
La migdiada, a la terrasseta de Carme, al recer del l'arbre pintat i cara a la Foradada.
A la nit sopem a casa, amb alguns dels pedregueros de pro. Cadascú porta una cosa: pernil, formatge Saint-Félicien, truita de creïlla, calamarets, embotits, tomaca, humus, almogrote, ensalada russa...
Monastrell Garnatxa Tintorera
9 mesos en roure americà
14% vol.
Bodegas San Dionisio. Fuenteálamo, Albacete
Aprox. 8 €
Fruita madura, balsàmics; agradable.
Bahía de Dénia 2023 DOP Alacant
Moscatell de la Marina Alta 11,5% vol.
Bodegas Xaló. Xaló
Aprox. 5 €
Per a les postres coca amb anous i panses de Garcia i bombonets.
dissabte, 20 d'abril
Ja sabeu com comença el dia, no? Amb el desdejuni a la terrasseta: café amb llet, pa sarraí i amb cúrcuma del forn Garcia, oli, mantega, formatge blanc amb codonyat, nabius, maduixes, taronja...
Passegem cap a Benirrama, ens fem una cerveseta a La Placeta i dinem a casa, unes costelletes guisades amb bolets, carxofes i cuscús que ha preparat Carme.
A la nit sopem a L'Aplec (Carretera, 35. Benialí)
Mariluna 2021 DOP Utiel-Requena
85% Tempranillo i 15% Boval
14% vol.
Bodega Sierra Norte. Calderón, Requena
[7,95 € al celler]
(El blanc és 85 % Verdejo i 15% Macabeu)
Xampinyons
Mandonguilles de bacallà
Carxofes
Creïlles braves
Paelleta d'ous fregits amb pernil i creïlles
Figatells o llom amb formatge
Crec que es demanen algunes postres i algun cremadet.
Un poc excessiu per a sopar.
Total: 20 € x 15
diumenge, 21 d'abril
Com que és l'any Estellés, es recitarà a l'inici "Assumiràs la veu d'un poble", a La Placeta, i començarà l'accés.
A la Penya es lligen més poemes, cadascú el que vol.
Un xiquet, de nom Ausiàs, llig uns poemes-acudits de JV Cabrera; algú altre, "Camins", de Gerard Quintana. Mirà que he setit la cançó vegades, però ara em colpeix inesperadament.
"camins que has de fer sol
camins vora les estrelles
camins que ja són nous"
Han preparat un esmorzar impressionant: entrepans de tonyina amb olives o de sobrassada. Hi ha taula parada amb tapet blanc i tot.
Cava Jaume Serra Brut Nature
Parellada, Macabeu i Xarel·lo
Jaume Serra. Vilanova i la Geltrú
Aprox. 4,95 €
En acabant, uns morets ens esperen a l'entrada de la cova del Moro amb una caixa de dàtils.
Dins, amb ciriets i tot, hi ha una performance metamòrfica impressionant.
Continua la recitació. La dels amants que fa Joan Femenia és molt aplaudida.
Ja dalt del tot, a la Foradada, es fa una lectura col·lectiva de "La rosa de paper".
Ha estat una organització impecable.
Baixem i tenim taula parada a La Placeta (Benissivà fb)
Ensalada
Coquetes amb moixama
Monte Segària DOP Alacant
Monastrell, Cabernet Sauvignon, Tempranillo
13% vol.
Bodegas Finca Monte Segària.
Aprox. 3 €
Per als xiquets i intolerants, hi ha arròs al forn.
Per a la resta, olla de blat picat; molt bona, amb molta verdureta: penques (va, sí, ja que estic ací no diré "cardet"), carlota, cigrons... Jo em pose poca carn.
Per a les postres, pastís casolà de galeta i xocolate.
Cafés i infusions.
Gràcies per tot, marineres.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada