divendres, 26 de gener
Sembla que la cutxipandi s'ha posat les piles: quedem a sopar més sovint que abans, tot i que sense s'alat la vida és menys amable i més complicada. Després de diversos intents (la plaça del Pilar està difícil), el lloc triat serà LIMA (Plaça de la Mercé, 6. El Mercat, Ciutat Vella - 659 237 525 fb). Gràcies, Paco.
Aigua (1,80 € x 3) i cervesa 0.0 (3,80 €) per començar.
I si estàs al Perú, què demanes? Pisco Sour, clar! (9 € x 6); servit en un got Sour (més ample de dalt, també anomenat kero, del cerimonial inca; de vegades se serveix en copa Sour): 3 unces de pisco (raïm Quebranta), 1 unça de suc de llima verda, 1 unça de xarop de goma, 1 clara d'ou, gel i 1 o 2 gotes d'amarg d'Angostura.
Bingo! Hem encertat el vi que no tenen: Volta (Ribeira Sacra).
Joaquin Rebolledo 2022 DO Valdeorras
Godello 13% vol.
Joaquin Rebolledo. A Rua, Ourense
Catalina Maroto i Álvaro Bueno
19,50 € (9,80 €)
Fruita blanca i de pinyol, cítric, herba. Poc especial.
Rafael Cambra Dos 2021 DO València
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
8 mesos en roure francés i 6 en tina
14% vol.
Rafael Cambra. Fontanar dels Alforins
20,50 € x 2 (Aprox. 9,90 €)
Fruita madura, espècies, herba, café. Correcte.
Causa limeña (14 € x 3)
Pollastre, maionesa, alvocat, creïlla, llima verda, aji amarillo
Curiosa.
Ceviche al aji (20 € x 3)
Reig (corbina), calamar cruixent, moniato, llet de tigre, aji amarillo, dacsa
Mmmmmm
Alvocat, llagostins crocants, tonyina, salsa acevichada, Shichimi (espècies)
Bombón de aji (3,90 € x 3)
Croquetes de parmesà, ají amarillo, pollastre, nous.
Contundents, molt bones.
Dragon Roll (13,50 €)
Llagostins crocants, espàrrecs silvestres, alvocat, salsa anguila, maionesa picant
Gyozas de pollastre (8,40 € x 2)
Amb teriyaki, maionesa picant i wakame
Delicioses (i això que no en soc fan)
Wok de rellomello de vedella, ceba, tomaca, soia i creïlles
Ja no podem més, però ens l'acabem.
Només dues persones s'atreveixen amb les postres:
Tarta Tres Leches (6,50 €)
Café (2,40 €)
Total: 39,89 € x 10
Lloc recomanable.
No parlen valencià.
ValenciaSecreta "Los 6 mejores peruanos de Valencia": Quina, Manaw, Lima Restaurante, Dalima, Musuq, Lima Madrigal
Guia Repsol (2018): Ancón, Commo Fusion, El Observatorio
*Mon pare usava molt l'expressió "com d'ací a Lima" per a marcar una diferència gran entre una cosa i una altra. Llig que s'usa per assenyalar que una cosa és evident i indiscutible per al que parla, o també per a referir-se a alguna cosa molt llunyana.
1 comentari:
Gracias a ti, bonica. Paco A
Publica un comentari a l'entrada