dissabte, 19 d’agost del 2023

"Portes obertes de sol a sol"*

dimarts, 15 d'agost - la Festa
L'any passat vaig descobrir La Farola (Agustín Sebastián, 4. Altura, l'Alt Palància - 964 147 027) de la mà d'una bona anfitriona que "m'obri les portes de sol a sol", i me n'he convertit en fan ("Un far a l'Alt Palància"), així que repetim, i en dia de festa grossa. El local, de gom a gom, però s'hi està tranquil.

Comencem amb cervesa (3 € x 4)

Detall de benvinguda: crema de tomaca, amb formatge i herba sana; deliciosa.

Copa de vi (3,60 €) Tinto roble Morozán (DO Ribera de Duero, 100% Tinta del país, 4 mesos roure, 13% vol.; Morozán, Gumiel de Izán, Burgos)


Ensalada russa de verdures i envinagrats amb sépia (5 € mitja ració); ens haguérem menjat la ració sencera (9 €), clar; espectacular!


Per al nombre de plats i les racions ens hem deixat aconsellar per qui ens atén (José Vicente Garnes, l'amo juntament amb María Adrián)


Calamar de platja arrebossat, a l'andalusa, amb maionesa de salsa d'ostres (17 €)



Pa casolà de massa mare (1,30 € x 2)


Albergínia a la flama amb cremós de miso/foie i formatge d'Almedíxer (17 €)
Plat preciós



Croquetes d'Almedíxer (2,10 € x 2). Imprescindibles



Pastís cremós de formatge al forn (7 €)
Café (1,50 € x 2)

Total: 35,70 € x 2

Lloc molt recomanable, fins i tot per anar-hi a posta.
I els de la Guia Michelin ho saben.

--------------
Per a fer la Festa, ja se sap, abans la Vespra: un sopar casolà en una terrassa fantàstica amb el so de les campanes del rellotge de l'església de Soneixa de fons, amb torradetes de pa, pimentó, formatge roquefort i anxova; formatges i llom de la carnisseria La Santa de Sogorb (també n'hem gaudit en altres ocasions del pernil, la llonganisseta....)

Bo Bobal Único 2021 DO Utiel-Requena
100% Boval
9 mesos en roure francés Allier
13% vol.
Aprox. 7,50 €

Meló per a les postres; rotllets d'anís i coquets d'ametla.
----------------
Es pot desdejunar a casa o es pot agafar el cotxe i fer-ho a Casa Mauro Torres (Colom, 41. Sogorb - 964 710 347): café i tallat; un pastís de pasta fullada amb pinyons i crema, i un Jericano (pasta fullada, crema de llima, merenga, xocolate fondant; diuen que els feu famosos la pastisseria Mesado de Xèrica).
Total: 3,85 € x 2
Mereix la pena
Alguna opció que s'ha barallat ha estat dinar carn torrada a Argeleta (al Chiringuito?) o al Randurías de Xèrica, on només hem fet un café al baret vora el riu (llàstima, sense aigua).
Ha estat molt interessant la visita a l'Art Urbà de Geldo (castellóplaza)
ruralsegorbe
*Gràcies, amiga. Jo no puc dir allò que diuen els Gossos a "La llum que portes dins"; jo no nasquí ací com tu, però sí que hi he trobat les "portes obertes de sol a sol"

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ya sabes.... Hasta cuando quieras!!!!! 😘