divendres, 11 d’agost del 2023

Marranejant per la city en plena canícula

dimecres, 9 d'agost
Coneixeu la placeta que fa el carrer Corredors? Quin lloc tan tranquil·let i poc conegut! Hem fet cap ací després de diversos intents frustrats. Al Federal, on havíem quedat, tanquen a les huit, i és urgent fer-nos una cervesa, així que tot i que la plaça dels Patos està plena de guiris, allà que ens la fem -Gepetto (Rodrigo Botet, 3)-, amb unes olivetes i unes papes (4,73 € x 4). Sí, ja sé que per a molta gent la plaça dels Patos és la de Sant Vicent Ferrer -en realitat a la font hi ha cignes-, però a aquesta també se li diu la de l'Astoria o la dels Patos, amb la font de les Tres Gràcies. Tant se val; el cas és que hem allargat la cervesa, no hem trobat taula a La rentaora i finalment sí que en tenim en la terrassa de La Marrana (Dalt, 46. El Carme, Ciutat Vella), que està a la banda de darrere. Per què es diu "la marrana"? No ho sé, i no ho he preguntat; no he vist porquets...
Vermut de Reus, amb una tassa d'olivetes
fotografiaDora

Aladroc en vinagre, amb més olives, malaguenyes (7,70 €)

Creïlles al vapor amb mojo picón roig casolà (7,90 €)

Moixama i formatge tendre (9,90 €)

Completem amb dues canyes i un doble de cervesa (1,60 € x 2 + 2,50 €).

Total: 11 € x 4
No parlen valencià
Lloc senzillet, agradable.


---------------

El Carrer Corredors és un antic atzucac. Hi hagué la Casa-Confraria dels Corredors de Coll, que publicaven en veu alta el preu que els licitadors oferien per les coses que se subhastaven públicament. També hi havia el gremi de corredors “d'orella”, que buscaven compradors o venedors (al principi del Carrer Moratín hi ha un altre rètol de "Corredors"). 
El carrer de Dalt en el seu origen fou Carrer Alt de l'Alfondech (alfòndec o almodi); també la Pobla Llarga, Pobla Vella, de Madrigal (un apotecari que hi visqué), de la Cadena (forn de la Cadena). Hi nasqué Carles Salvador (1893) i hi hagué un molí de xocolate.