diumenge, 18 de juny del 2023

70 d'abril... llevem-nos el fil

divendres, 9 de juny (o 40 de mayo, o 70 d'abril)
kata 182, Mari: "3 Mujeres y 1 Caballero"
Jugant amb el nom d'aquell programa mític de la tv3 3 senyores i un senyor (Gemma Nierga, Susanna Griso, Fina Brunet i un convidat; el primer fou Pep Guardiola, 1993), avui tenim 3 vins amb "M", dos dels quals són 100% i un 95%; el "C" és 100%.
Anys: 16, 18, 19, 21
Preus: 16, 23, 24, 28 €
Hi ha dos DO semblants i dos IGP també paregudes. Els quatre, de la mateix zona (mediterrània? atlàntica/nord?)
Un té roure francés i americà; dos, roure francés; i un, fudres de 5.000 i 8.000 litres (poc de contacte amb la fusta).
Aleshores, quin és el vi de varietat C? Què són "M" i "C"? En quina zona estem? Quin vi té roure americà i quin és el dels fudres?

1. Micrit Caliza 2018 DO Jumilla
100% Monastrell
17 mesos en roure francés
14,5% vol
Casa Castillo. Jumilla
Jose Mª Vicente
27,90 €

- Capa mitjana
- Espècies, pebre negre i roig, fruita madura, herba, mineral; alcohol, salat, tabac, fusta?
- Fàcil, postgust amb punt amarg, astringent, herba

2. La Cueva Colorá Cencibel 2019 IGP Castella
100% Cencibel
12 mesos en roure francés (80%) i americà (20%) 10 mesos botella
15% vol.
García de Lara. Villarubia de Santiago, Toledo
16,50 €

- Capa alta, picota fosc
- Poc de nas, tancat; compota fruita; flor cementeri?, fum
- Curt, fosc, astringent

3. Enclave de Los Aljibes 2016 IGP Castella
100% Monastrell
12 mesos en roure francés (perles 400 l)
14,5% vol.
Bodega Los Aljibes. Chinchilla de Monteragón, Albacete
22,50 €

- Evolucionat, capa alta
- Málaga Virges, espés, pansa, dolç, figa, garrofa
- En boca menys dolç, menys arrop i talladetes que en nas. Clarament, una monastrell.

4. La Servil 2021 DO Jumilla
94% Monastrell, 6% Maravia agria, Blanquilla, Rojal
14 mesos en fudre de 5.000 i 8.000 l
15% vol.
Bodega Cerrón. Stratum Wines. Fuente Álamo, Murcia
23,90 €

- Capa baixa
- Sofre, llumí, no hi ha fruita
- Difícil, mineral?, fruita?, àcid? Monastrell? Sí, dona!




Per al sopar, com és habitual, tot un festival.

Fruites seques
Fuet

Truita de creïlla de la mamma

Formatges
Foie

Panets variadets






Gaspatxo amb poma

Empanadetes de tomaca

Pernil

Tacos de carn i verdura









El més especial de tots, fet "exclusivament" per a mi: sépia amb ceba i pinyonets.
Com poden fer-la tan bona les mares?








I per si hi havia poc, dos plats de carn guisada




Per a les postres, fruita




i lioneses i pals de crema

Luzón Dulce
100% Sauvignon Blanc
8-10 mesos roure francés
11,5% vol.
22,40 € (500 ml)