dijous, 23 de març
Un dia preciós per a un dinaret d'amigues en una terrasseta ben solellosa; i des de les Ciències veiem els diferents campanars de la ciutat antiga.
Espàrrecs extraordinaris de Navarra, formatge, empanada gallega del forn Vicente Garcia (Regne València, 6), papes, olives...
Vermut La palera (Vilafamés)
Fixeu-vos en el tapet; ben primaveral, eh?
Macabeu
13% vol.
Viña Alforí. Fontanar dels Alforins
10 €
Cervesa i aigua.
Caldereta de marisc de JM Bar (Pere Aleixandre, 38. Montolivet). Boníssima
Després uns dolcets: coca amb anous i panses del forn Garcia
i pastissets àrabs de Raimundo
Café, gintònic de Blumara 15 amb Schweppes i xarreta.
Què més es pot demanar?
divendres, 24 de març
La 21a edició del Diàleg entre l'escriptora i els lectors i lectores joves organitzat per la Universitat de València té com a protagonsta Maite Salord, l'autora menorquina del llibre El país de l'altra riba.
Després d'una conversa molt interessant amb l'alumnat, ens toca al professorat gaudir de la presència de la professora i escriptora, amb picadeta i fins i tot un arròs negre.
Verdejo 13,5% vol.
Bodegas Boyante. Rueda
(Aprox. 4 €)
Casagrande 2019 DO Utiel-Requena
Boval 14% vol.
Roure francés
Bodega Noble. Vinícola Requenense.Requena
Rafael J. Ochando
(Aprox. 6,75 €)
Aigua, cervesa, refrescos...
Café
dimecres, 29 de març
Sempre pensem que ho hem vist i tastat tot, però no. Ester ens portava moltes voltes a la fàbrica coca de panses i anous de l'Alcúdia, però jo no coneixia la coca saginosa de Carlet que ens ha dut hui el nostre company Josep. El sagí és el greix d'un animal, especialment del porc i de les gallines; mantega. L'ha comprada al forn Juan Peiró, però diu que la fan millor al forn del Sol.
divendres, 30 de març
Com qui no vol la cosa, avui celebrem dos aniversaris; no hem sigut molta gent, però no per això la celebració ha sigut poca cosa:
caragols punxosos
ensalada amb crema de cacauet i formatge
Alícia ha fet cavalla en escabetx
i Roger, cavalla marinada, amb soia, i passada pel forn
100% Mandó (vi verge rosat, elaborat com un blanc amb raïm negre)
12% vol.
Celler del Roure. Moixent
Aprox. 12,90 €
Curiós i molt agradable.
FCH Bobal 2019 DO Utiel-Requena
Boval (Finca Cañada Honda, encara que les inicials han donat molt de joc per a inventar noms)
Roure francés i americà
14% vol.
Iranzo. Caudete de la Fuentes, València
Imma C ha fet un pastís d'ametla boníssim, i les dues han bufat els ciris, clar
Jaume Giró i Giró Elaboració Artesana Reserva 2020 Brut Nature Do CavaMacabeu, Xarel·lo, Cardonnay i Parellada
11,5% vol
Cava Giró. Sant Sadurní d'Anoia
Aprox. 12,85 €
També hi ha pastissos de pasta fullada
diumenge, 2 d'abril
Sóc molt pesada amb el tema, però fa temps que no he penjat foto del desdejuni i del vermut en el balcó cara a la mar. I no sé, però potser "Del dia que ara esmente, guardeu memòria"
dissabte, 22 d'abril
Vicente Gandía Bobal Rosa
100% Boval
12% vol.
Vicente Gandía. Xiva
12-16,95 €
Fruitetes, agradable; car.
Cabernet Sauvignon, Garnatxa, Carinyena, Syrah
12 mesos roure
15% vol.
Crivellé i Valls, Poboleda
Aprox. 13,95 €
divendres, 28 d'abril
Ja esteu una altra volta de celebració? És que s'ha de celebrar tot? I tant! Fa poc ho féiem per l'aniversari de la "xiqueta", i avui, per l'estrena oficial del seu catau de platja.Formatges diversos, olives, llonganisseta de pasqua, salmó marinat, alvocat.
Ensalada russa, clòtxines al vapor, carxofes (glorioses, diu que cuites només amb oli, temps i amor)...
Nodus Chardonnay 2022 DO Utiel-Requena
100% Chardonnay -3 mesos en bota -12,5% vol.
Bodegas Nodus. Caudete de las Fuentes, València
Aprox. 14 €
Bancales de los Alcornoques 2015 DO Ribeira Sacra
Mencia i Garnatxa- 24 mesos en roure francés
13% vol.
Finca Millara. Pantón, Lugo / Raúl Pérez
23 €Quant de temps feia que no véiem Mus! Avui ens ha preparat una espècie de cuscús dolç (seffa)
"A disfrutar-ho amb salut", que solen dir.Tempranillo
6 mesos en roure americà
13% vol.
Matarromera. Valbuena de Duero, Valladolid
Aprox. 9,26 €
Fruita, espècies, vainilla, cacau; agradable
Sense esperar-m'ho, em trobe amb un luxe paral·lel: un desdejuni cara a la marjal, amb brioixos de Mòlt (Borriana, 14; València)
dissabte, 6 de maig
Sense esperar-m'ho, em trobe amb un luxe paral·lel: un desdejuni cara a la marjal, amb brioixos de Mòlt (Borriana, 14; València)
vermut Vittore (Valsangiacomo, Xiva), olivetes, formatge, moixama...
I el dinar: sèpia, ajoarriero, sardinetes marinades, ensalada de tomaca i cogombre...
Per a les postres, maduixes i bombons.
60% Macabeu, 40% malvasia (?)
48% Macabeu, 24% Verdil, 16% Monastrell, 12% Subirat Parent (?)13% vol.
Fil·loxera et Cia. Fontanars dels Alforins
Aprox. 13,25 €
Fruita, codonyat; untuós, saborós.
divendres, 12 de maig
Aquesta vegada, celebrem l'aniversari el mateix dia, al lloc de sempre: Gurugú (Plaça Major, 9. Meliana - 961 495 377)
I també com sempre, unes cervesetes, amb el detall d'uns cacauets. Mira, aquesta vegada ens ha tocat una taula més gran!
Per a compartir, un plateret d'ensalada russa.
Jo, llesca de carabasseta, formatge brie, pernil i anous.
Cafés i infusions.
Total: 14 € x 3
Parlen valencià
-----------------
85% Mencía, 15% Brancellao, Mouratón, Sousón, Garnatxa tintorera
15-18 mesos en roure francés usat; mínim 5 mesos botella
Fruita, mineralitat, herba... particular, agradable.
Vodria saber per què tots els vins porten aquest nom: Lalama, Lapola, Lapena, Lacima... l'enòloga és Laura Lorenzo. 7caníbales
diumenge, 4 de juny
Hem eixit a passejar i parem a prendre un café pel centre; tot està de gom a gom. Xarant xarrant, al Brunch Corner no hi ha taula, no em fixe massa i... No m'ho puc creure, ens hem assegut en una tauleta fora del que va ser S'horabaixa! Ara és ni més ni menys "Torero y vino"!!! (Comte Almodóvar, 4. La Seu, Ciutat Vella).
Croissant amb salmó i alvocat i café amb llet
(aprox. 5 € x 3)
Està bo... però el lloc té tan poc de gust que fins i tot em fa vergonya i no anava a penjar la referència.
Òbviament, no parlen valencià. Només anglés i un espanyol esquifidet.
dissabte, 10 de juny
El "club senderista del SVF" celebra el final de curs: cap a Xelva, a l'aqüeducte de la Peña Cortada. Comencem més promptet de l'habitual perquè no volem patir calor, i la veritat és que fins a mitjan matí l'oratge es comporta, està un poc núvol, però després... I tot i que l'aigua està ben freda en gaudirem a muntó a La Playeta.
I avui portem pícnic. Hi trobem taula i tot per dinar, amb tapetet i tot que ha portat Paz, i vi fresquet.Jo, entrepà de pernil, però hi ha qui s'ha fet ensalada d'arròs i tot. Fuet, formatge, empanada de formatge i pit de pollastre, truita de creïlla, tomaquetes, fruites seques...
Mireu quins gotets tan graciosos ha portat Dani!
Marina Alta. 100% Moscatell d'Alexandria. Bocopa. Aprox 5,45 €
Meló d'Alger, cireres, pinya, prunes, anous, xocolate... I fins i tot café!dimarts, 13 de juny
Per superar la trezidavomartiofobia, res millor que dinar amb la mare, i si et fa un plat d'arròs amb bledes com este...I damunt, m'emporte una carmanyola amb sardina amb ceba. Per favor, que bona!
dijous, 15 de juny
Avui s'inaugura a la Marina l'exposició Sorolla, una nova dimensió (Layers of Reality, creadors d'altres mostres sobre Klimt i Frida Kahlo, i fundadors del Centre d’Arts Digitals de Barcelona i el MAD Madrid Artes Digitales), amb "projeccions immersives 360º" precioses i un Fotomatón que fa fotos a l'estil d'un quadre de Sorolla molt divertit.
Ens han convidat, i teníem pensat anar després a Mercader, però com que hi ha cerveseta (Amstel), coquetes, i orxata i fartons ens hi quedem a berenar sopar.
dissabte, 17 de juny
Avui la cerveseta toca fer-la al Centre Excursionista de Valencia, que hi ha concert de Muno Na Baka ("idiota sense talent"), amb la nostra companya Carol Galarza (violoncel) i Enrique Ruiz (piano). Molt grans.
dimarts, 20 de juny
La mare d'Ana ha preparat empanades de pollastre.
La mare de Mirian, catrachitas, coquetes cruixents de dacsa amb frijoles fregits i formatge ratllat; acabadetes de fer, extraordinàries.
Dorcas ha fet baleadas, coquetes de farina de blat doblegades farcides de frijoles fregits, mantega i/o formatge ratllat.L'avia de Néstor, patacones o tostones, banana verda fregida.
Mateo ha fet una truita amb creïlla molt bona. Jo n'he portat una altra.
i Marwa, dolços.
Samira, croquetes.
El tutor ha dut orxata.
I la mare d'Aitana ha fet una coca en llanda.
S'hi ha apuntat Sanie, que ha dut galetetes de Rússia
Per acomiadar la primavera i per celebrar que han aconseguit plaça en el procés d'estabilització, uns companys ens han convidat a una picadeta, del forn David Esteve (al qual ja tot el món li diu "Les maretes", Borriana, 17)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada