El segon premi (1.500 €) és per al cuiner d'origen xinés Binhui Jiang, d'El Mesón El Molino, de València.
La tercera millor paella (1.000 €), l'ha cuinada l'alemany Mario Furlanello, xef del restaurant de Frankfort Bornheiimer Ratskeller.
I la xarxa està encesa en flama perquè això no pot ser. Com que no guanya un valencià?
Eugeni Alemany sempre té alguna cosa a dir en l'assumpte de la paella: "Sense cap mena de dubte, la paella valenciana és mundial!"
"Em sorprenen les reaccions negatives a que estrangers guanyen el concurs de paelles, atenció, per excel·lència. Personalment ho veig un triomf de la internacionalització de la recepta, dels defensors dels ingredients més canònics i un poc d’aquell divertiment de posar la #🥘"
-----------------
Nova polèmica: el premi del WORLD PAELLA DAY CUP 2022
10 xefs de tot el món han batallat en la Marina de València amb diverses versions del plat valencià "més internacional"
1r premi: Eric Gil, França (proposta amb confit d'ànec i bolets)2n lloc: Juani Kittlen, Argentina
3r lloc: Jaani Pasikoski. Finlàndia
La versió del Japó portava carranc xinés, cebes verdes i anemones. La de Finlàndia, ren, boletus, ceba, tomaca i nabius.
El jurat ha estat format la presidenta de l'Acadèmia de Gastronomia de la Comunitat Valenciana, Belen Arias, el 2n premi del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Binhui Jiang, la xef i guanyadora de les II World Paella Day Cup, Noelia Pascual, el propietari del restaurant Berlanga, José Luis García Berlanga, i el dissenyador de la marca Delicious València, Modest Granados.FB: "El debat sobre l’essència de la paella em sembla tan infantil com les discussions de futbol. Dit açò, ahir va guanyar el World Paella Day un arròs de ‘cor de pato farcit de foie’. Ara sempre associaré la imatge del cor d’un pobre ànec, farcit de foie, al súmmum de la repugnància"
EP "Exagerat! Com a marenyer he de dir te que la paella d ànec ben feta es un bé de Déu. Amb foie o sense."
JFG "A la paella, amb permís dels déus, no li calen proteïnes d'alt pes atòmic. L'arròs admet amb elegància els elements primers de la taula periòdica. Jo, sense voluntat de faltar a ningú, la faig excel·lent amb les menges bàsiques, les del Mareny de Tavernes. Amén."
-----------------------
En Valencia Secreta tenim una llista de llocs per menjar paella a València:
Bon Aire (El Palmar)Casa Granero (Serra)
Alquería del Brosquil (Castellar)
Casa Carmela (Isabel de Villena, 155. València)
La Cigrona (Serrans, 22)
La Ferradura (la Patacona)
Toni Montoliu
El Racó de la paella (Mossèn Rausell, 17. València)
El Rebost (Sueca)
Alquería del Pou
El Racó de Meliana
Al Grano (La Canyada, Paterna)
----------------------
On menjar-se una paella després de la marató" Guía Hedonista (Vicent Marco)
l’Alter de Picassent
El Gran Azul (arròs de peix de roca i gambes)
Lavoe (paella de putxero)
Yuso
Canela
Mesón Canela
La Matandeta
Alqueria del Pou
Alqueria del Brosquil
Baret de la Tófona (Castellar)
Lahiver (el Saler)
Bon Aire (el Palmar)
Nou Racó
Casa Carmela
Casa Navarro (la Patacona)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada