dissabte, 3 de setembre
Alhacena (Mare de Déu del Puig, 36. El Puig - 961 471 340)Fa molts anys que vaig anar a aquest restaurant, potser el segle passat, i en tenia bon record. Avui quan he obert la porta i he baixat les escales el nuvolet ha fet una carassa; va, hi donarem una oportunitat.
El servei, que en aquest cas no té l'excusa de la joventut i la inexperiència, no ajuda a recobrar la bona imatge. En fi, avant. Demanem el menú (27 €) i aigua amb gas Pellegrino (2,50 € x 3)
Pa xapata amb tomaca.
POSTRES DE LA CARTA: hi ha molts pastissos i gelats per a triar, però demanem un plateret de fruita fresca.
Pa xapata amb tomaca.
ENTRADES PER A COMPARTIR:
pernil i llom ibèric,
formatge curat d'ovella,
endívia al rocafort,
moixama,
panet amb ajoarriero,
foie.
No comencem massa bé. Ja se sap, allò del poquet i bo...
prunes seques, albercocs, nabius, ametles, ou de guatla...
Millorem un poc, l'ensalada està més bona del que sembla en un principi.
albergínia a la mel de canya,
croqueta casolana,
pimentó de Padró,
calamaró a l'andalusa.
PLAT PRINCIPAL A TRIAR:
Triem fideuà negra
Altres opcions: arròs a banda, llobarro a la bilbaïna, bacallà gratinat amb allioli de codony, cuixa d'ànec confitat amb fruites roges, medallons de rellom a la crema de bolets. (+8 €: arròs de llamàntol en paella o melós; suquet de rap, cloïsses i gambes; xulla de vaca a la graella, cuixa de corder de llet al forn desossada.
Està bona, però ja no podem amb ella. Ens emportem la que ens sobra (0,20 €), i tenim dinar per a demà.
Total: 30,85 € x 2
No parlen valencià
Potser no hem encertat demanant el menú, i amb una entrada i un plat principal ja hauríem anat bé.
--------------
*La forma primera al diccionari de la RAE és "alacena", sense "h"; ve de l'àrab ألخزانة (al-ẖizānah), l'armari. A les cases de poble hi havia armariets de paret on guardaven la vaixella i els coberts -recorde la de mos iaios Micalet i Doloretes, que feia cantonet al menjador-, i jo crec que usàvem la paraula en castellà /alaséna/.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada