divendres, 23 de juliol del 2021

Trenquem l'alé*

dijous, 15 de juliol
Alenar. Martínez Cubells**, 6. Sant Francesc, Ciutat Vella - 960 039 603
Al  diccionari de l'AVL, alenar és "exhalar l'alé (aire que ix dels pulmons durant l'expiració). Respirar". Ací afegeixen l'accepció de gaudir de la vida; els farem cas.
Quin gust trobar aquest baret propet de casa -hi arribem en un alé (en un instant)-, amb el nom en valencià, on parlen valencià, amb productes valencians...
Jordi Gil Agulles (Pedreguer) és el fundador de la bodega. Sembla que la carta l'han creada Two Many Chefs (Carlos Medina, exconcursant de Top Chef, i Antonio Soriano, antic cuiner del Grup Copenhagen): sépia amb maionesa de codium, bacallà fumat amb tomaca i olives negres, coca de polp sec i albergínia rostida, coca de pimentons rojos rostits amb sardina, moixama, ceba i pericana de Bocairent... (Restorán de la semana Guia Hedonista) Hi ha plat del dia (arròs al forn).

Fa calor, i per recuperar l'alé, comencem amb aigua amb gas Perrier (2,50 €)
Després unes copes de vi:
Ocean Verdil Blanc DO València 
Selectia Wines. Fontanars
Copa 3,50 € (Aprox. 9,55 €)

Finca Collado Rosat 2019 DO Alacant
85% Merlot, 15% Monastrell
12,5% vol
Copa 3 € (Aprox. 5,95 €)
Fruita, no dolç, fresc, molt agradable.

Demanem el Menú Experiència Alenar (24 € x 2)


Ensalada russa, amb bastonets de pa
Bona


Espàrrecs blancs grossos amb maionesa de tòfona negra.
Deliciosos





Esgarradet a la brasa amb capellanet sec

(No cobren la cistelleta de pa)


Anxoves "00" amb oli de tòfona, mel i alfàbrega
Boníssimes. Quina combinació!!!

Coques:
-Sobrassada amb mel, ceba i pinyons
-Pimentons rojos torrats, sardina, moixama, ceba i pericana de Bocairent


Ja no volem postres, però jo caic amb un gelat artesanal de taronja sanguina; molt bo.

Per dir alguna cosa dolenta, Jj no demana postres i em cobren el café (1,30 €)


Ens conviden a una misteleta
Vall de Xaló Moscatell
Bodegas Xaló.

Total: 29,15 € x 2 

Lloc molt recomanable. Obligatori si esteu pel centre.
Servei amable i atent. Ho expliquen tot i més, si vols.

[També hi ha botiga de vins i conserves. Comprem un vermut vintage Espinaler]
-----------------------------
*Trencar l'alé: reposar abans de reprendre un treball o exercici físic
**Salvador Martínez Cubells (València,1845 - Madrid,1914) va ser un pintor i restaurador de pintures. Es va especialitzar en el gènere històric i el costumista