Ruta Guia Repsol
En les eixides, hem menjat fruita i algun bocateta; normalment hem dinat i sopat a "casa":
tomaca amb tonyina,
botifarra i sobrassada d'Ondara,
ensalades (senzilletes de tomaca, d'encisam, de cogombre o de luxe com una de cigrons amb tonyina, ou bullit, tomaca, olives)...
Pago de Valdoneje Mencía 2019 DO Bierzo
100% Mencia
14% vol
Vinos Valtuille. Valtuille de Abajo, Lleó
Aprox. 6,90 €
60% Garnatxa negra, 30% Carinyena, 10% Sirà
6 mesos en roure francés i americà
14% vol.
Ètim. Falset
Aprox. 6,95 €
Vermut Negre Espinaler Vintage
15% vol.
Espinaler. Vilassar de Mar, Barcelona
8 € 50 cl (Bodega Alenar)
Les coquetes amb cereals de Puchol han triomfat.
Fins i tot hem gaudit d'uns dolcets del forn Vell de Foios que em va comprar expressament la meua sogra: coca escudellada i pastetes de sagí
diumenge, 18 de juliol
Restaurant Abrasador. La taula d'Irta. Càmping Ribamar. Camí de Ribamar S/N, Alcossebre
Avui no ho hem encertat massa en reservar taula per dinar al càmping; hi ha massa gent, i tarden vora una hora a servir-nos, fins i tot la cerveseta (Alhambra, 2,30 € x 2) o el vinet (3 €), sense cap detall.Aigua Solan de Cabras 1l (2 €).
No cobren la cistelleta de pa.
Immenjable
Ous deixats caure amb pernil ibèric (?), creïlles i pimentons de Padrón (12 €)
Total: 17,85 € x 3
No parlen valencià
(Veiem que el cuiner ix a saludar a la taula del costat, que ha demanat un arrosset, i diuen que els ha agradat molt; ells sí que parlen valencià)
dimarts, 20 de juliol
Hem buscat a la Michelin Bib Gourmand i hem trobat dos restaurants a Alcossebre: Atalaya i El Pinar (Illa Mancolibre*, 4-A. Urbanització El Pinar, pujada a l'ermita de Santa Llúcia. fb). Ho hem deixat per a l'últim dia; el primer tanca dimarts i a l'altre hem trobat taula en el segon torn del dinar. Hi hem arribat a les 15,45; la bruixeta ha vist "la taula i ha dit "eixa és la nostra", i així ha sigut. Espectacular. Mireu quines vistes
Aigua Solan de Cabras 1l (2,70 €) i cervesa Alhambra (3 €)
Cistelleta de pa (0,85 € x 2)
70% Garnatxa negra, 20% Sirà, 10% Morenillo
6 mesos en roure centreeuropeu
14% vol.
Celler Lafou. Batea, Tarragona
18 € (Aprox. 11,25 € celler)
(FOU 1. Reconada en la vorera de mar; cala estreta. 2. Barranc estret; coll de muntanyes, pas entre dos penyalars. a) topon. La Fou. DCVB / El sender fa referència al camí que acompanya les vinyes de Mas Gabrielet)
Podríem haver demanat l'arròs recomanat (rap, sépia i floricol), però compartim uns platerets que ens semblen abellidors.
En veure'ls, ja intuïm que no, cosa que confirmem en tastar-los; farinetes i avant. Però venen en una presentació bonica que ens recorda una caleta que hem buscat aquests dies (deu ser la platja d'Irta, però no estem segures perquè no hi ha les petxinetes senceres que Carme recordava).
M'agraden els contrastos, i em sembla bé que s'usen ingredients de proximitat com la tomata de penjar d'Alcalà de Xivert, que té certificat de Marca de Qualitat, però aquesta no hi aporta res important, potser disfressa el sabor.
Ens el deixen a taula sense presentar-lo i pensem que s'han enganyat, perquè semblen mandonguilles.
Un altre plat que no està malament, però que tampoc...
I a més a més, això que ens agrada tant: quatre per a tres???
Ou trufat amb bolets i parmentier (hi ha onze ingredients; 8,50 € x 3).
I ací una de les anècdotes: el cambrer, cubà probablement, ens el deixa a taula i diu una cosa semblant a "los huevos para las señoras" sense parar de riure i encara em toca el braç com si jo fora la seua col·lega... No done crèdit, però preferisc prendre-m'ho de broma.
Ho remenem bé i suquem amb pa; no està malament.
Hem menjat menys del que esperàvem i, com que no ho hem encertat massa, decidim que ens suggerisquen alguns dels plats més bons de la casa o del dia. Ho hauríem d'haver previst: "uf, aquí todo está bueno, chuletón, gambas...". Doncs res, passem a les postres:
Café i infusió de roibos (1,50 € x 3) (Probablement tenien timonet, però com que diuen que no se'ls donen bé les llengües...)
Total: 42,14 € x 3
No parlen valencià.
El servei no està massa ben organitzat, et poden preguntar el mateix fins a quatre persones diferents, però tot i això són ràpids i no hi ha errors al compte.
El millor, la ubicació del restaurant, les vistes des de la nostra taula i... la companyia, per descomptat.
I per si no teníem prou vistes, pugem a l'ermita de Santa Llúcia, però no aconseguim veure els Columbrets (ValenciaBonita); tant se val, mereix la pena.
--------------
*Mancolibre (nom que és una castellanització de l'antic topònim tradicional Montcolobrí o Montcolobrer) és un dels illots rocosos de l'arxipèlag dels Columbrets que tanca parcialment la badia de l'illa Grossa.---------------
Una escapada ben recomanable. Gràcies, amigues.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada